Yandex Metrica

Köyde 30 hane yıkıldı diyen CHP'li vekili yanındaki muhtar yalanladı: Evlerimiz ayakta!

Köyde 30 hane yıkıldı diyen CHP'li vekili yanındaki muhtar yalanladı: Evlerimiz ayakta!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tuttere'nin hazırladığı yalan birkaç saat içinde elinde patladı. Kayaönü köyüne bağlı Uğurlu mezrasında 30 evin yıkıldığını iddia ederek bir görüntü paylaşan Tuttere'yi, yanındaki muhtar yalanladı: "Tüm evlerimiz sağlam. Bir şeye ihtiyacımız yok."

Gündem

23.01.2024, 20:28

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tuttere, 'yıkıldı' dediği Kayaönü köyüne bağlı Uğurlu mezrasından yalan bilgi yaymak isterken fena çuvalladı.

Köyün muhtarını yanına alarak çektiği görüntüde "Uğurlu'da 30 hanenin yerlebir olduğunu" iddia eden Tuttere'yi bizzat yanındaki muhtar yalanladı. 

Depremin hemen ardından bölgeye ulaşarak köy köy dolaşıp halkın ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kayaönü köyü muhtarı Rıfat Akgül'le konuştuğu anı gösteren görüntüleri paylaştı. 

Bakan Karaismailoğlu'nun konuştuğu köy muhtarı, gelen çadırları alıp köylere dağıttığını, Uğurlu'da hiçbir hanenin yıkılmadığını belirterek sadece misafirlerin fazlalığından şikayet ediyor. 

İşte Bakan Karaismailoğlu ile muhtar Rıfat Akgül arasındaki o konuşma:

KARAİSMAİLOĞLU: Köy köy geziyoruz, giderek soruyoruz. Ne var, neye ihtiyacınız varsa diye.

MUHTAR: Allah razı olsun, sağolun. 
 
KARAİSMAİLOĞLU: Çadır geliyor, bugün 20 tane geliyor sana. 

MUHTAR: Gönderdim onları, yani 5 tane köye bakıyorum, benim ayrı köylerim de var. 

KARAİSMAİLOĞLU: Bir eksik varsa daha da göndeririz. 

MUHTAR: Tamam, sorun yok. 

KARAİSMAİLOĞLU: Suyu da bugün konuşacağım. Onu da en kısa zamanda halledeceğiz. Başka? Yiyecek, gıda falan... 

MUHTAR: Yok, çok şükür geliyor onlar, alıyoruz. 

KARAİSMAİLOĞLU: Peki evlerde problem var mı?

MUHTAR: Hiçbir şey yok. 

KARAİSMAİLOĞLU: Evlere girmiyorlar mı?

MUHTAR: Giriyorlar da gelen misafir çok. 

KARAİSMAİLOĞLU: Hasar tespitleri yapıyor ekipler. Şehri bitirip buraya gelecekler. 

MUHTAR: Bizim sadece burada istediğimiz çadır. Evlerimiz ayakta, bizim ihtiyacımız yok. Gelen misafirler için... Her bir dairede dört aile oturuyor. Kendilerine bir çadır, konteyner ev... 

KARAİSMAİLOĞLU: Buraya da kurarız, oradan talep gelseydi biz onu da kurmuştuk şimdiye kadar. Çünkü hiçbir eksiğimiz yok, fazlamız var. Adıyaman'ın çadır ihtiyacı yok. Şehirde bir sürü çadırlar var, boş. Çadır alanları kurduk. İsteyenleri binalara da koyuyoruz. YURTKUR'un binaları var. 1500 kişi misafir edeceğimiz yerimiz var. Yemek, ihtiyaç hiçbir sorun değil. O yüzden, siz bize emanetsiniz artık. Bütün ihtiyaçlarınızı görmek için ben 15 gündür 7/24 buradayım. 

Mağarada ölü bulundular: Define avcılığı ölümle sonuçlandı! Mağarada ölü bulundular: Define avcılığı ölümle sonuçlandı! Haberi Görüntüle

TUTTERE'NİN YALANI ÇABUK SÖNDÜ 

CHP'li Abdurrahman Tuttere, Uğurlu mezrasında 30 hanenin yerlebir olduğunu, bölgeye çadır yardımı yapılmadığını, çoğu vatandaşın yaralandığını iddia ederek ölenlerin bile bulunduğunu ileri sürmüştü. Tuttere çektiği kayıtta bölgede yıkılmış bir evi gösterememişti. 

"Yıkılan evler var" diyen Tuttere'nin açıklama yaparken yanına aldığı muhtar Rıfat Akgül, Bakan Adil Karaismailoğlu'na yıkılan ev bulunmadığını, evlerin hepsinin de sağlam olduğunu söylüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading