Yandex Metrica
SON DAKİKA
Korkunç bir gerekçeyle yakalanmışlardı! 15 DEAŞ'lı tutuklandı

Korkunç bir gerekçeyle yakalanmışlardı! 15 DEAŞ'lı tutuklandı

İstanbul'da bulunan İsveç ve Hollanda Başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik eylem gerçekleştirme talimatı verildiği gerekçesiyle gözaltına alınan 15 şüpheli cezaevine konuldu.

Gündem

23.01.2024, 22:18

İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan tespitler sonrası gözaltına alınan ve terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları belirlenen 15 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, DEAŞ terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda; MİT ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından iletilen bilgiler doğrultusunda; Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçiliğinin önünde Kuran-ı Kerim yakma olayının ardından, DEAŞ'ın sözde Horasan Vilayeti (ISKP) lider kadrosu tarafından İstanbul'da bulunan İsveç Hollanda Başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik eylem gerçekleştirme talimatı verdiği gerekçesiyle 15 şüpheli yakalandı.

Son dakika: Trabzon'da göçük! Çok sayıda işçi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

SOMUT TEHDİT TESPİT EDİLEMEDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin DEAŞ terör örgütü ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları bulunduğu belirlenirken, Başkonsolosluklar ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik somut tehditleri tespit edilemedi.

Adli makamlara sevk edilen 15 şüphelinin bugün tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading