Yandex Metrica
SON DAKİKA
Konya'da hayvan barınağında skandal görüntüler! 2 cani tutuklandı

Konya'da hayvan barınağında skandal görüntüler! 2 cani tutuklandı

Konya'da sahipsiz hayvan barınağında bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler sosyal medyada infial yaratırken konuya ilişkin Konya Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Belediye, olay duyulduğu andan itibaren ilgililerin açığa alındığını, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktardı. Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı. Köpeğe eziyet ettikleri öğrenilen ve gözaltına alınan M.B ile S.Ç., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Gündem

21.03.2024, 19:07

Konya'da sahipsiz hayvan barınağından gelen görüntüler sosyal medyada tepki topladı. Barınaktaki bir görevlinin elindeki kürekle köpeğe vurarak öldürdüğü görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından konuya ilişkin Konya Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

MSB'den İsrail açıklaması: 'İsrail ile Filistin'e zarar verecek hiçbir faaliyetimiz... Haberi Görüntüle

TUTUKLANDILAR

Köpeğe eziyet ettikleri öğrenilen ve gözaltına alınan M.B. ile S.Ç., emniyetteki ifadelerinin ardından "Hayvanları Koruma Kanuna Muhalefet"ten adliyeye sevk edildi. 2 zanlı tutuklandı.

Milyonlarca öğrenciye müjde geldi: 1 Nisan'da okullar tatil! Yerel seçim... Haberi Görüntüle

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği'nden ise "24.11.2022 günü Twitter sosyal medya platformunda hayvanlara eziyet edildiğine dair görüntülerle ilgili olarak 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu, adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklaması yapıldı.

Doğu Ekspresinde bir ilk yaşadı! Sporcu Süleyman Atlı trenin üzerinden... Haberi Görüntüle

ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA, İLGİLİLER AÇIĞA ALINDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Belediyenin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada olayla ilgili ilk anda soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, şunlar aktarıldı:

Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır.

 

Bu açıklamanın ardından Konya Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, olayı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, ilgili müdürün de görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Belediyenin sosyal medya hesabından bir açıklamada da şunlar kaydedildi:

Rehabilitasyon Merkezimizde yaşanan olay gece tüm yönleriyle incelenmiş. Sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına almıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading