Yandex Metrica
SON DAKİKA
Konutta KDV indirimi yolda

Konutta KDV indirimi yolda

Konutlarda KDV'nin sadeleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Tüketici ve sektörden gelen taleplerle 150 metrekarenin üzerindeki yüzde 18'lik KDV yükü düşürülüyor. Düzenleme kapsamında ikili KDV sisteminin getirilmesi planlanıyor.

Gündem

23.01.2024, 22:05

Konut sektörüne de uygulanacak olan KDV indirimi vatandaşa nefes aldıracak.

KDV yükünün konut sektöründe azaltılması için de gerekli adımlar atılacak. Bu kapsamda 150 metrekarenin üstündeki konutlarda yüksek kdv yükü düşürülecek.

Mevcut sistemde konutlarda KDV sistemi 150 metrekareye kadar yüzde 1 ila 8 oranında uygulanıyor. 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda ise KDV direkt yüzde 18 üzerinden belirleniyor. Bu yüksek KDV yükü de tüketici ve sektör temsilcilerinin şikayetine neden oluyor.

AK Parti Sultanbeyli BB adayı Ali Tombaş: En yüksek oyu... Haberi Görüntüle

"TÜKETİCİ FAHİŞ BİR FİYAT ARTIŞIYLA KARŞILAŞMAYACAK"

Yeni modelde ikili KDV sistemi aynı anda uygulanacak.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdulkadir Develi, "Mesela evimiz 160 metrekare, alacağımız konutun 150 metrekarelık kısmı için yüzde 8’lik, kalan kısmı için yüzde 18’lik bir KDV durumu söz konusu olacak. Burada tüketici de birdenbire 160 metrekare çıktığı zaman çok yüksek bir fahiş bir artış ile karşı karşıya kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, Gürcistanlı mevkidaşı İlia Darçiaşvili ile görüştü Haberi Görüntüle

"SEKTÖR CANLANABİLİR, FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLUŞTURABİLİR"

Develi, atılacak bu adımın sektöre nasıl yansıyacağı sorusuna da ise şu şekilde cevap verdi:

"Özellikle 150 metrekare yukarısı olan konutlar için ciddi bir motivasyon oluşturabilir ve fıyatlarda bir düşüş de aynı zamanda oluşturabilir. B en sektörün canlanmasını, özellikle de ülke ekonomisine pozitif bir etkı sağlayacağı kanısındayım."

Kentsel dönüşümdeki yüzde 1'lik uygulamanın da devam etmesi bekleniyor. Yapılacak yeni düzenlemede tapu harçlarının da düşürülmesi planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading