Yandex Metrica
SON DAKİKA
KKTC solcularından skandal eylem: Mustafa Akıncı'nın partisi Türk askerine 'defol' dedi

KKTC solcularından skandal eylem: Mustafa Akıncı'nın partisi Türk askerine 'defol' dedi

Yavru Vatan'daki 4 parti, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde skandal bir eyleme imza attı. "Türk askeri Kıbrıs'tan defol" pankartlarının açıldığı gösteri, KKTC'de bazı grupların Rum yanlısı tavrını gözler önüne serdi. KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın partisi TKP de sözkonusu nefret seansında boy gösterdi.

Gündem

29.03.2024, 02:10

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Rum yanlısı sol grupları bünyesinde barındıran 4 parti, Ada'daki Türk varlığına yönelik büyük bir meydan okumaya imza attı. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde toplanan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) üyeleri, taşıdıkları pankartlarla Türk ordusuna saldırıda bulundu. 

Türk olduklarını iddia eden 'solcu' KKTC vatandaşları, "İşgalci Türkiye, Kıbrıs'tan defol", "İşgale ve istilaya geçit vermeyeceğiz", "İrademize uzanan üst elleri kıralım" şeklinde yazıların yer aldığı dövizler taşıdı. 

Türkiye tarihinde bir ilk: Ay'a milli hibrit roket motoruyla çıkılacak! Haberi Görüntüle

MUSTAFA AKINCI DA BÖYLE DİYORDU

KKTC eski cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eylemde yer alan gruplardan Toplumcu Kurtuluş Partisi'nin eski genel başkanıydı. Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde, Rumlara toprak vaat ettiği haritaları Türkiye'den ve Ada halkından habersiz Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne teslim etmesiyle bilinen Akıncı, 'Birleşik Kıbrıs'ı, 'Avrupa Birliği pasaportu'nu tüm değerlerin üzerinde görüyor ve Mehmetçiğin KKTC'den ayrılmasını savunuyordu. 

Mustafa Akıncı

KKTC Parlamentosu'nda UBP-DP-YDP koalisyonundan oluşan yeni hükümetin güven oylaması öncesinde Kuğulu Park'ta toplanan radikal solcu grup, daha sonra Türkiye Büyükelçiliği binası önüne yürüyerek skandal eylemine burada imza attı. 

İBB'nin kırık karnesi: İşte Ekrem İmamoğlu'nun hatırlayamadığı vaatleri Haberi Görüntüle

DİLİNİN ALTINDAKİ BAKLA O PANKARTTA 

Mustafa Akıncı'nın partisi TKP ile aynı eylemde bulunan TDP'nin genel başkanı Mine Atlı, eylem sırasındaki konuşmasında "Ülke demokrasisinin yaşaması için çalışıyoruz. Gerek dıştan yapılan müdahaleler gerekse de muhalefetin tek ses haline getirilme çabasına karşı, duruş sergiliyoruz. Kıbrıslı Türklerin varlığı tehdit altında" diyerek Lefkoşa'nın Ankara ile ilişkilerinden rahatsızlığını dile getirdi. 

"Bu ülkede demokrasi yeşerecek. Çünkü Kıbrıslı Türkler için demokrasi vazgeçilmezdir" ifadelerini kullanan Atlı, 'demokrasi'den neyi kastettiğine açıklık getirmedi. Atlı'nın üstü kapalı ifadelerle geçiştirmeye çalıştığı hedefler aslında oradaki pankartlarda açık biçimde yazıyordu: İşgalci Türkiye, Kıbrıs'tan defol!

Karabük'te öğrenci neden intihar etti? Karabük'te intihar eden öğrenci kim? Haberi Görüntüle

İLK TEBRİK HDP'DEN GİTMİŞTİ 

Türkiye'yi KKTC'de 'işgalci' gören radikal sol gruplar, Ada halkının bir kısmından tepki gördü. Sosyal medyada ise pek çok vatandaş, Kuzey Kıbrıs'taki bu kesimlerin 5. kol faaliyeti yürüttüğünü, Rum yanlısı olduklarını belirterek onları casuslukla suçladı. Skandal eyleme öncülük eden TKP'nin eski genel başkanı Mustafa Akıncı'yı cumhurbaşkanı seçildiğinde ilk tebrik eden parti HDP olmuş, HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Yapay sınırların kalkacağı umuduyla sizi ve Kıbrıs halklarını selamlıyoruz" demişti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde toplam oy oranları yüzde 6'ya yakın durumdaki bu gruplara zaman zaman Tufan Erhürman liderliğindeki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) de destek veriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading