Yandex Metrica

Sitede Ara

KKTC'den BM’ye Maraş tepkisi

KKTC'den BM’ye Maraş tepkisi

KKTC, Maraş açılımındaki kararlılığını tekrar teyit etti. Cumhurbaşkanı Tatar, "Maraş'ın Birleşmiş Milletler kontrolüne verilmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak" dedi.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında toplandı. Masanın gündemi Maraş’tı.

Toplantının ardından Tatar, Başbakan Ersan Saner ile beraber kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş konusuyla alakalı kararların uluslararası hukuka uygun alındığını tekrar belirtti.

20 Nisan bu akşam hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bugün kimin maçı var? 20 Nisan bu akşam hangi takımın maçı var? Süper Lig'de... Haberi Görüntüle

“MARAŞ'IN BM’YE DEVREDİLMESİNE ASLA SAYGI DUYMAYIZ”

KKTC Cumhurbaşkanı, Maraş'ın, Birleşmiş Milletler'in kontrolüne bırakılması gibi bir durumun söz konusu olamayacağının altını çizerek şöyle konuştu:

“Maraş KKTC sınırları içindedir. O noktada BM’ye aktarılması gibi yorumlar vardır. Buna asla saygı duymayız çünkü aldıkları bu karar bizi bağlamaz. Bizi bağlayan daha fazla insan haklarıdır. Oradaki eski mal mülk sahipleridir.“

Ersin Tatar, Türkiye’de devam etmekte olan yangınlarla ilgili de üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading