Yandex Metrica

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türk askerinden vazgeçmeyeceğiz

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türk askerinden vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Tatar, Emekli Subaylar Derneğince (TESUD) Kozyatağı Kültür Merkezi'nde düzenlenen '58. Yıl Dönümünde Kanlı Noel'i Anma' etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs davasına destek veren herkese teşekkür etti.

Gündem

23.01.2024, 18:32

Kıbrıs davasının 1571'den beri devam ettiğini anlatan Tatar, tarih boyunca Kıbrıs'a yönelik sinsi planların Türkiye’nin desteği ve Kıbrıs Türk halkının direnişiyle bertaraf edildiğini söyledi.

Türkiye ve dünyanın her tarafında fırsat buldukça gençlere Kıbrıs Türk davasını anlatmaya çalıştığını belirten Tatar, Kıbrıs Adası'na yönelik işgal ve göç politikalarıyla ilgili tarihsel bilgileri paylaştı.

Bağımız ve egemen bir devlet olarak varlıklarını sürdürmeye çalışmalarına rağmen hala bazı kesimler tarafından sabote edildiklerini dile getiren Tatar, “Biz Kıbrıs’ta her ne aşamada olursa olsun Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığından asla vazgeçmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Bundan sonra da ifade etmeye devam edeceğiz. Bunu buradan bütün dünyaya duyurmak istiyoruz.” diye konuştu.

Tatar, özgürlük, eşitlik, uygarlık veya Avrupa Birliği (AB) söylemleriyle Kıbrıs sorununa müdahil olmak isteyen kesimler veya ülkelerin dürüst davranmadığını, tek dertlerinin KKTC'yi Rum kesimine bağlamaya çalışmak olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading