Yandex Metrica

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kıbrıs davası, bizim Türkiye Cumhuriyeti ile yürüttüğümüz müşterek bir dava

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kıbrıs davası, bizim Türkiye Cumhuriyeti ile yürüttüğümüz müşterek bir dava

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, siyasi ve kültürel temaslarda bulunmak amacıyla Diyarbakır'da Kıbrıs gazileri ile buluştu. Tatar, Türkiye ve Kıbrıs hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem

23.01.2024, 17:37

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Diyarbakır'daki siyasi ve kültürel temasları kapsamında, Sümerpark Ortak Yaşam Alanında düzenlenen programda, Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi. Tatar, Türkiye ve Kıbrıs gündemine dair birçok açıklama yaptı.

Ersin Tatar, şehit ve gazileri hiçbir zaman unutmayacağını ifade ederek, "Kıbrıs'ta oynanan oyun, federal temelde bir anlaşmayla Kıbrıs'ın bir bütün olarak Avrupa Birliğine dahil edilmesi, Türkiye'nin de Kıbrıs'tan bir bakıma çıkarılması. Gönlümüz buna asla müsaade etmez. Çünkü Kıbrıs davası, bizim Türkiye Cumhuriyeti ile yürüttüğümüz müşterek bir dava" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin Kıbrıs'a verdiği sonsuz destek ile Kuzey Kıbrıs'ta destansı bir mücadele yazıldığını, bu kahramanlık direnişinin çok önemli olduğunu vurgulayan Tatar, "Kıbrıslı Türklerin tarihinde bir gün vardır. O da 20 Temmuz 1974'tür. Bu tarih, Mehmetçiğin adaya ayak basması ile siz gazilerin orada bizim mücahitlerimiz ile verdiği mücadele ve sonunda Kıbrıslı Türklerin bağımsızlığına, özgürlüğüne kavuşabilmesidir. Onun için 20 Temmuz'u bir kez daha iki hafta öncesinden kutlamaya başladık."ifadesinde bulundu.

Tatar, davetteki konuşmasında Kıbrıs gazilerini bir kez daha yürekten selamladığını sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın tarihinde önemli bir dönüm noktası olan mücadelelerde şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyen Tatar, program dahilindeki konuşmasını şu şekilde devam ettirdi:

"Kıbrıs'ta bir vatan, bir devlet ve bir Cumhuriyet bunların sayesinde olmuştur. Hiçbir zaman şehitlerimizi, gazilerimizi unutmayacağız. Kıbrıs'ta oynanan oyun, federal temelde bir anlaşmayla Kıbrıs'ın bir bütün olarak Avrupa Birliğine dahil edilmesi, Türkiye'nin de Kıbrıs'tan bir bakıma çıkarılması. Bizim gönlümüz buna asla müsaade etmez. Çünkü Kıbrıs davası, bizim Türkiye Cumhuriyeti ile yürüttüğümüz müşterek bir dava. Bu müşterek davanın yürütülmesinde çok bedeller ödenmiş çok şehitler verilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti çok fedakarlıklar yapmıştır. Kıbrıs Türklerinin başı dik, geleceğe umut ve güven içerisinde bakabilecekse, varlığımızı sürdürebileceksek Türkiye ile her daim ilişkilerimizin daha da pekişmesi, Türkiye'nin garantörlük haklarını sonuna kadar sürdürmesi ve dolayısıyla tek vücut olarak bu siyasetin kabul gömesi gerekmektedir."

Nerede bu Jakuzi? Muhalefetin Sancaktepe ısrarı altında yatan gerçek: Gençlik ateşi rahatsız etti Nerede bu Jakuzi? Muhalefetin Sancaktepe ısrarı altında yatan gerçek: Gençlik... Haberi Görüntüle

KIBRIS BARIŞ HAREKATI

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güçlenerek yoluna devam ediyor" diyen Tatar, salgından dolayı KKTC ve Türkiye'de bazı sıkıntılar yaşandığını ancak aşılanma ve alınan tedbirlerle bu sıkıntıların da hep birlikte aşılacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

"47 yıl önce 20 Temmuz'un o sıcak sabahında Kıbrıs'a adım attığınızda 47 yıl sonra oranın Cumhurbaşkanının buraya gelip sizlere sesleneceğini ve bu kadar duygu yüklü bağların gelişeceğini düşünmek belki hayalin de ötesindeydi. Ama şu anda bu gerçek olmuştur" diyen Tatar'a program sonunda hediye sunumu yapıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın davetli olduğu programa Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikci ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım da katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar daha sonra kentteki tarihi mekanlardan Ongözlü Köprü, Dört Ayaklı Minare, Gazi Köşkü, Ulucami ve Keldani Kilisesi ile İçkale Müze Kompleksini ziyaret gerçekleştirdi ve esnafla görüştü. Tatar'a ziyaretlerinde Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak da eşlik etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading