Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kırmızı bültenle aranan PKK elebaşı Remzi Kartal'dan Kılıçdaroğlu'na destek: Bizim için tarihi fırsat

Kırmızı bültenle aranan PKK elebaşı Remzi Kartal'dan Kılıçdaroğlu'na destek: Bizim için tarihi fırsat

Kırmızı bültenle aranan Remzi Kartal, 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı. Remzi Kartal “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi tarihsel fırsatta istediğimiz gelişmeyi yaratmak, yeni bir milat için önemli” ifadelerini kullandı.

Gündem

21.03.2024, 16:55

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yaptığı görüşmenin yankıları devam ederken terör örgütü PKK'nın elebaşlarının Millet İttifakı'na destek mesajlarına bir yenisi daha eklendi.

PKK'nın dağ kadrosunun sözde yöneticilerinden ve Kobani soruşturmasının şüphelilerinden olan teröristbaşı Remzi Kartal hakkında "kırmızı bültenle" yakalama kararı bulunuyor. Remzi Kartal, verdiği röportajda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yaptı.

"Kılıçdaroğlu desteklenecek bir adaydır" diyen Remzi Kartal şunları kaydetti;

''Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın çöküşünü sağlayacak tercihimizi bu temelde yapmalıyız. Kılıçdaroğlu'na destek verip parlamentoda ise bütün gücümüzle Yeşil Sol Parti'nin altına mührümüzü vurmalıyız. Bunlara karşı üçüncü yol olarak alternatif bir cumhurbaşkanı adayı çıkarılması Erdoğan'ın seçiminin zeminini hazırlamak olacaktı.

2024 YDS-1 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? YDS-1 sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

"TARİHİ BİR FIRSAT"

Yeni bir miladı yaratmak istediklerini belirten Kırmızı bültenle aranan Remzi Kartal, ''Şüphesiz Millet İttifakı adına çıkan Kılıçdaroğlu, üçüncü yolunun ideal adayıdır anlamına gelmiyor. AK Parti ve MHP'nin çökertilmesi açısında bu bir tercihtir. Doğru tercihtir. Üçüncü yol olarak Emek ve Özgürlük İttifakı'nı temsil eden güçlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri tarihsel fırsatta istediğimiz gelişmeyi yaratmak, yeni bir miladı yaratmak için önemli bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

İrem Falay kimdir? Basketbol antrenörü olan İrem Falay son yolculuğuna... Haberi Görüntüle

BESE HOZAT: EYLEMLERİMİZE SON VERME KARARI ALDIK

Terör örgütü PKK'nın Eşbaşkanı Bese Hozat, ''Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor. Tarihi bir anlamı var. Bu faşist iktidar 14 Mayıs'ta yıkılacaktır. Seçimler bitene kadar askeri eylemlerimize son verme kararı aldık. Seçim sonrası durum değerlendirmesi yapacağız.'' açıklamasını yaparak altılı koalisyona açık destek verdi.

MSÜ sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024 ÖSYM? İşte MSÜ... Haberi Görüntüle

SABRİ OK: BİZE HABER GÖNDERDİLER

Bese Hozat'ın ardından PKK elebaşlarından Sabri Ok da masaya verdiği desteği itiraf etti. Uluslararası çevrelerin kendilerini detseklediklerini itiraf eden Ok, "Şunu söylemeliyim, şüphesiz birçok kişi, birçok devlet, uluslararası güçler, bazen doğrudan ve açık bir şekilde, bazen farklı şekillerde yönetimimize haber gönderdiler, selamlar gönderdiler" ifadelerini kullandı. 

YDS sınavı ne zaman, hangi tarihte olacak? YDS sınav giriş... Haberi Görüntüle

DURAN KALKAN: BU İTİFAKA DESTEK VERECEĞİZ

PKK elebaşı Duran Kalkan, ise "Örgütlenerek bu ittifaka destek vereceğiz. Seçimde biz bu temeldeyiz." ifadelerini kullanırken, Mustafa Karasu ise "6'lı Masa umut yarattı. Biz de seçimde sorumluluğumuzu yerine getireceğiz." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading