Yandex Metrica
Kırmızı bülten nedir? Kırmızı bülten nasıl çıkarılır?

Kırmızı bülten nedir? Kırmızı bülten nasıl çıkarılır?

İnterpol'ün Sedat Peker ile ilgili kırmızı bülten çıkarması sonrasında internette kırmızı bülten nedir aramaları yapılıyor. Peki kırmızı bülten ne demek?  Kırmızı bültenin içeriği nedir? 

Gündem

01.03.2024, 18:34

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı İnterpol, yurt dışındaki kaçak Peker hakkında 194 üye ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkardı. Bunun üzerine internette "kırmızı bülten nedir?" "kırmızı bülten nasıl çıkarılır?" aramaları yapılmay abaşlandı. Peki kırmızı bülten nedir? Kırmızı bülten nasıl çıkarılır?

Türkiye tarihinde bir ilk: Ay'a milli hibrit roket motoruyla çıkılacak! Haberi Görüntüle

KIRMIZI BÜLTEN NEDİR?

Kırmızı Bülten, bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi hedefiyle görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği’nce yayınlanan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken önlemlerle mevcutsa fotoğraf ve parmak izi fişlerini içeren bir bültendir. 

2 ayda 4 metro! Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul'u trafik çilesinden... Haberi Görüntüle

KIRMIZI BÜLTEN İÇERİĞİ NEDİR?

Difüzyon mesajı ise kırmızı bülten çıkartılması zaman aldığından, bu aşamada herhangi bir gecikmeye yer vermemek için kaçak şahısların yakalanması amacıyla kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde, ilgili ülke interpolü tarafından diğer ülke interpollerine çekilen dağıtımlı teleks yazılarıdır.

Uygulamada, kırmızı bülten veya difüzyon mesajına istinaden aranan şahsın ülkesinde bulunduğunu tespit eden devlet, gerekli gördüğünde şahsın geçici olarak tutuklanmasını sağladıktan sonra, arayan devleti durumla ilgili bilgi vererek geri verme talepnamesinin iletilmesini istemekte; bunun üzerine, arayan devlet tarafından şahsın bulunduğu devlete geri verme talepnamesi gönderilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading