Yandex Metrica

Kırgızistan, Afganistan'daki mevcut durumdan rahatsızlık duyuyor!

Kırgızistan, Afganistan'daki mevcut durumdan rahatsızlık duyuyor!

Kırgızistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Aybek Artıkbayev, Afganistan'da yaşanan son gelişmelerden rahatsızlık ve endişe duyduklarını ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 17:38

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Artıkbayev, video konferans yöntemiyle düzenlenen Orta Asya Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı.

Afganistan'daki askeri-politik duruma ilişkin güncel konuların değerlendirildiği toplantıda konuşan Artıkbayev, ABD ile Taliban arasında 2020'de Doha'da varılan anlaşmanın, uzun yıllar süren anlamsız savaşın sona ermesi için umut uyandırdığını hatırlatarak, "Ancak, Afganistan'daki mevcut olaylar endişe verici." dedi.

Artıkbayev, Afgan sorununun çözümünün temelinin, Afganistan halkının "ülkesinde barışı bulma fikri" etrafında bir araya gelmesi olduğunu vurguladı.

Toplantıda, uluslararası örgütler çerçevesinde Afganlar arası uzlaşma sürecini sürdürmenin tüm kilit konularında etkileşimin önemine dikkat çekildi.

Orta Asya ülkesi Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistan ile sınır ülkesi olan Afganistan'ın kuzeyinde Taliban'ın saldırıları ve ilerleyişi artmış, Tacikistan Afganistan'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi ülkelerden mevcut soruna karşı destek çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading