Yandex Metrica

Kira zamlarına kalıcı çözüm: 650 bin konut! Vatandaşlar kira derdinden kurtulacak

Kira zamlarına kalıcı çözüm: 650 bin konut! Vatandaşlar kira derdinden kurtulacak

Artan konut kirasına çözü bekleyen milyonlarca vatandaşın gözü kulağı yeni hükümetten gelecek müjdeli haberlerde. İşte konut kiraları ile ilgili merak edilenler...

Gündem

23.01.2024, 21:00

Konut kiraları etkili olan enflasyon ile astronomik artışlar yaşayarak asgari ücretli vatandaşların ödeyemeceği rakamlara ulaştı. Seçimlerin sona ermesinin ardından vatandaşlar açıklanan yeni Kabine'nin toplanmasını ve artan kiralar konusunda bir karar almasını bekliyordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Türkiye'nin en önemli gündem maddelerini masaya yatırdı. Hayat pahalılığı da masaya yatırılan konular arasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamada hayat pahalılılığını önleyeceklerini belirtti. 

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasıyla gözler yeni projelere çevrildi. Deprem bölgesindeki yapılaşmadan, kentsel dönüşüm seferberliğine, fahiş kira sorunundan sosyal konut ihtiyacına kadar birçok başlıkta önemli adımlar atılması bekleniyor.  Sosyal konut ve kentsel dönüşüm öne çıkacak. Deprem bölgesinde yapılaşma hızlandırılacak, fahiş kira sorununa kalıcı çözüm içeren adımlar atılacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yeni dönemde yoğun bir mesai bekliyor. Deprem bölgesi öncelikli gündem maddesi olmaya devam edecek. Bölgede ilk yıl 319.000 toplam 650.000 konutun inşası planlanıyor.

İlk etap projelerin bir yılda teslim edilmesi için çalışmalar hızlandırılacak. Dönüşüm seferberliği devam edecek, yarısı bizden kampanyası kapsamında İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut dönüştürülecek. Diğer illerde de dönüştürülecek konut sayısı artırılacak.

Yeni dönemde kiracı ve ev sahibi sorunlarının kalıcı çözümü için adımlar atılacak. Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla Adalet Bakanlığı yasal düzenlemelere son halini verecek. Kiracılar korunurken, kira geliriyle geçinen mülk sahiplerinin de mağduriyetlerinin giderilmesi bekleniyor.

23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem yapılır mı? 23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem... Haberi Görüntüle

500 BİN KONUT HEDEFİ

Yeni dönemde sosyal konut projeleri hızlandırılacak. 2023-2028 yıllarını kapsayan süreçte ise 500.000 sosyal konutun imarı hedefleniyor. Böylelikle yüksek kira fiyatlarının, önemli ölçüde önüne geçilmiş olacak ve vatandaşlar kira derdinden kurtulacak. Güvenli yapılaşma tedbirleri de uygulanmaya devam edecek. Türkiye bina envanteri hazırlanacak. Tüm binalar araçlar gibi periyodik muayenelere tabi olacak. Riskli bölgelerde imara kapatılacak yerler belirlenecek ve kat yükseklikleri sınırlandırılacak. Radye temel kullanımı gerekirse zorunlu hale getirilecek.

Alınacak çeşitli önlemlerle önümüzdeki dönemde konut fiyatları ve konut kiralarının dizginlenmesi planlanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading