Yandex Metrica

Sitede Ara

Kira fırsatçılarına kötü haber! Rekabet Kurumu inceleme başlattı

Kira fırsatçılarına kötü haber! Rekabet Kurumu inceleme başlattı

Rekabet Kurumu, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından Ankara'daki emlakçı ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti için ön araştırma açılmasına karar verdiklerini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Rekabet Kurumu, depremzedelerin yoğunlukla göç ettiği şehirlerden biri olan Ankara'da emlak fiyatları ile ilgili ön araştırma başlattı. 

Kurban Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi 2024? Bayram köprüler ve otoyollar bedava mı? 16-19 Haziran 2024 Bayramda otobüs, metrobüs, metro, Marmaray toplu taşıma ücretsiz mi? Kurban Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi 2024? Bayram köprüler ve... Haberi Görüntüle

ANKARA'DA İNCELEME BAŞLATILDI 

Olası bir kartelleşme durumuna karşı denetim mekanizmalarının harekete geçmesi için harekete geöen Rekabet Kurumu, Ankara'da faaliyet gösteren emlakçı ve komisyoncuların ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerini tespit etmek için inceleme başlattı. 

Sektörde faaliyet gösteren çok sayıda teşebbüste kurum uzmanları tarafından yerinde inceleme gerçekleştirildi. 

Yapılan incelemelerin ardından kapsamın daha da genişletilerek diğer illerde de benzer araştırmaların yapılabileceği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinyali vermişti! Büyük değişim kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinyali vermişti! Büyük değişim kongrede Haberi Görüntüle

FAHİŞ FİYAT UYGULAYANLARA AĞIR YAPTIRIMLAR GELİYOR 

Yetkililer, depremlerin ardından satış ve kiralama bedellerinde görülen yüksek oranlı artışların, gerek bulunduğu şehirde ev arayan gerekse deprem sebebiyle farklı yerlere taşınmak durumunda kalan vatandaşların mağduriyete uğradığını belirterek şu sözlere yer verdi: 

Rekabet Kurumu, tüm teknik altyapısı ve personel kaynağıyla kartelleşmeyi engellemeye yönelik olarak yaptığı incelemeleri gayrimenkul piyasası üzerinde derinleştirmeye önümüzdeki dönemde de devam edecek, piyasa koşulları dışında gerçekleşen fiyat oluşumlarına yol açanların tespiti halinde sorumlular hakkında en ağır yaptırımları uygulayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading