Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kimlik kartlarında yeni dönem! Vatandaşlar Nüfus Müdürlüğüne akın etti

Kimlik kartlarında yeni dönem! Vatandaşlar Nüfus Müdürlüğüne akın etti

21 Eylül 2020'de hayata geçirilen yeni kimlik kartlarında ikinci dönem resmen başladı. Vatandaşlar e-imza yüklemesi için Nüfus Müdürlüklerine akın etti.

Gündem

23.01.2024, 18:37

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020’de hayata geçirilen “Hayat Kimliğinle Kolay” projesinin ikinci adımını oluşturan TC kimlik kartına e-İmza yüklenmesi işlemi Erzincan, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak’ta gerçekleştirilmeye başladı.

AUZEF kayıt yenileme uzatıldı mı, nereden, nasıl uzatılır? AUZEF bahar... Haberi Görüntüle

E-İMZA YÜKLEME İŞLEMLERİ

Alınan bilgiye göre Nüfusmatiklerde e-İmza yükleme işlemlerinin başlamasından kısa süre sonra ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda e-İmza yükleme yapılabilecek. Uygulama ile vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesinin yanı sıra e-İmza olarak da kullanabilecek.

E-İmza Uygulaması ile kamu ve özel sektörde kırtasiyeciliğin azaltılması, iş ve işlemlerin daha hızlı, hatasız, eksiksiz ve kaliteli şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak. Böylece işlem başına zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak. Ayrıca e-İmza ile işlemler çevrim içi olarak da yapılabilecek.

e-İmza kullanan kişi sayısının artmasıyla elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılmasının artırılması sağlanacak. Belirli harf ya da sembollerden oluşan ve imzalayan tarafın kimliği ile örtüşen bir veri olan e-İmza, ıslak imzaya göre kimliklendirme işlemlerinde son derece güvenilir bir araç olma özelliği taşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading