Yandex Metrica

Kim bu Kuytulcular? İşte FETÖ ve PKK'yla dikkat çeken yakınlık

Kim bu Kuytulcular? İşte FETÖ ve PKK'yla dikkat çeken yakınlık

Son olarak, iş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırma, alıkoyma ve Sarısaçlı'ya işkence yapıp fidye isteme iddiasıyla tutuklanan Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul yeniden tartışma konusu oldu. Planlı tahriklerle mağduriyet algısı oluşturmaya çalışan grubun amacı bölgedeki muhafazakar tabanı hareketlendirmek. Geçtiğimiz yıl da cami provokasyonuyla gündeme gelen Kuytul'un terör örgütleriyle yakın ilişkisi ve Türkiye aleyhtarı yapılara olan desteği dikkat çekici.

Gündem

31.03.2024, 07:33

Son olarak, iş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırma, alıkoyma ve Sarısaçlı'ya işkence yapıp fidye isteme iddiasıyla tutuklanan Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul yeniden tartışma konusu oldu. 

'Kuytulcular' olarak bilinen Alparslan Kuytul destekçileri, geçmişte Adana'da düzenlediği yasa dışı gösteri sonrası Furkan Vakfı gündemin ilk sırasına çıkmıştı. Polis ekiplerinin uyarılarına aldırış etmeden taşkınlık çıkaran grupla polis ekipleri arasında arbede yaşanmıştı. 

Alparslan Kuytul’un başında olduğu Furkan Vakfı'nın üyelerinin eylem yapma gerekçesi, gasp ve adam kaçırma suçmalasıyla tutuklu bulunan 8 gönüllüsünün serbest bırakılması talebiydi. 

'Kuytulcular'ın ''Hoca efendinin sözlerinden rahatsız oluyorlar" ifadeleriyle siyasi bir görüntü vermeye çalıştığı yasa dışı tahrike dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan net açıklama geldi. 

Polisten kaçan hırsızı önce çelme takıp yakaladı sonra çayını içmeye devam etti! Sosyal medyada o görüntüler viral oldu! Polisten kaçan hırsızı önce çelme takıp yakaladı sonra çayını içmeye... Haberi Görüntüle

''NEVRUZLA EŞ ZAMANLI GÖSTERİ''

"Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan 'Kuytulcu'lar, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir." ifadesini kullanan Bakan Soylu, polisi müdahalesine ilişkin olarak da harekete geçildiğini duyurdu. 

"Tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi." ifadelerini kullanan Soylu,  Adana Valiliği'nin gerekli soruşturmayı başlattığını bildirdi.

23 Nisan Manisa Norm Ender konseri saat kaçta başlayacak? Norm Ender Manisa konser ücretsiz mi, ne zaman bitecek? 23 Nisan Manisa Norm Ender konseri saat kaçta başlayacak? Norm... Haberi Görüntüle

YASAL SÜREDE BAŞVURMADILAR, İZİN ÇIKMAYINCA TAHRİKE BAŞVURDULAR

Bir iş adamını kaçırma ve malını gasp etme  suçlamasıyla  8 üyesinin tutuklanmalarını protesto etmek isteyen grubun gösterisine müdahalenin nedeni izin alınmamış olması. 

'Kuytulcular' tutuklu bulunan üyelerine destek için yürüyüş talebini valiliğe İletiyor. Ancak gerekli izin için başvuru 48 saat önce yapılmadığı için talep kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle reddediliyor. 

Yetenekli Bay Cage filmi konusu ne, ne zaman çekildi? Yetenekli Bay Cage oyuncuları kim? Yetenekli Bay Cage filmi konusu ne, ne zaman çekildi? Yetenekli... Haberi Görüntüle

AYNI SAATLERDE HDP'NİN NEVRUZ KUTLAMASI VARDI

Yasal prosödüre uygun davranmayan Alparslan Kuytul destekçileri buna rağmen sokağa çıkıyor. Özellikle 20 Mart gününü seçilmesi de önemli. Çünkü gösteri için HDP'nin nevruz kutlaması yaptığı gün seçiliyor.

FED faiz kararı ne zaman Nisan 2024? FED toplantı takvimi 2024 FED faiz kararı ne zaman Nisan 2024? FED toplantı takvimi... Haberi Görüntüle

GEÇEN RAMAZAN AYINDA DA AYNI TAHRİK

İçişleri Bakanı'nın 'uzun zamandır' sürdüğünü ifade ettiği provokasyonlar son bir yıldır tırmanmış durumda.  Kuytul destekçileri geçen yıl, bu kez Ramazan ayında sahneye çıkmış, Diyanet'in salgın tedbirleri nedeniyle 'evde yapılabilir' uyarısına uymayarak Gaziantep'te bir camide, 'itikaf yapacağız' ısrarında bulunmuştu. Duruma güvenlik güçlerinin müdahalesini gösteren görüntüleri kullanarak, bazı çevreler o dönem de sosyal medyada istismar ve provokasyona girişmişti. 

Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi bittikten sonra soracağız Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi... Haberi Görüntüle

PROVOKASYONLARIN AMACI POLİSİ TAHRİK ETMEK

Aslında Furkan Vakfı’nın provokasyonlarının ana stratejisi güvenlik güçlerini tahrik etmek ve bir şiddet eylemi ortaya çıkarmak. Bunun sonucunda 'dini bir yapılya saldırıyorlar' algısı oluşturmak. Adana'da yaşanan ve İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı olaylarda da başörtülü polisin müdahalesinin bir algı malzemesi haline getirilmesindeki amaç da tam olarak bu. 

Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası kim? Uğur Dündar'dan flaş açıklama geldi! Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası kim? Uğur Dündar'dan flaş açıklama geldi! Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İŞ BİRLİĞİ 

Bölgedeki muhafazakar tabana provokasyonlarla mesaj vermeye çalışan ve siyasi bir muhalefet üretmeye çalışan 'Kuytulcular'ın örgütleşmeye başladığına dair en somut veri, Türkiye aleyhine çalışan terör örgütleriyle uzun süredir girdiği işbirliği.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist yok edildi Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

DARBEYE SKANDAL SÖZLERLE AÇIK DESTEK VERDİ

Kuytul 15 Temmuz FETÖ darbesinden hemen önce de, darbeden haberdar olduğuna dair sinyal vermişti. Yaptığı açıklamada skandal ifadeler kullanan Kuytul, ''Tayyip Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır, yakında işi bitirilecektir' demişti. 

15 Temmuz gecesi girişimin olduğu saatlerde darbenin başarıya ulaştığına inananan Alparslan Kuytul ''hayırlı olsun'' mesajı göndermişti. 

Darbenin başarısız olmasından tam bir hafta sonra yaptığı yeni açıklamayla tıpkı FETÖ'cülerin 'tiyatro' söylemine sahip çıktı. Darbeyi takip eden günlerde FETÖ'cülerin tutuklanmasına tepki gösteren Alpaslan Kuytul, yargının ByLock kararına da karşı çıkmıştı. 

17 Nisan Adana Mert Demir konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Adana Mert Demir konseri ücretsiz mi, neden başlamadı? 17 Nisan Adana Mert Demir konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

FETÖ'CÜ ASIM YILDIRIM'IN YOUTUBE KANALINA KONUK OLMUŞTU

Furkan Vakfı Başkanı Kuytul, FETÖ üyesi Asım Yıldırım'ın Youtube kanalına da konuk olmmuştu.  Kuytul'a "Şu an da Fetullah Gülen karşınızda olsaydı, ona ne söylemek isterdiniz?" sorusu yöneltilmiş,  Alparslan Kuytul ise, "Vallahi, bu işin, 15 Temmuz'un arkasında onun olduğu söyleniyor. Onun bu konuda söylemek istediklerini dinlemek isterdim" cevabını vermişti.  Asım Yıldırım da Kuytul için “Fetullah Gülen'e o kadar çok benzeyen tarafınız var ki” ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika! Ege Denizi'nde deprem Son dakika! Ege Denizi'nde deprem Haberi Görüntüle

PROVOKASYONLARA FETÖCÜLERDEN TAM DESTEK 

Bu destek açıklamalarının ardından tam kapanma sürecinde yapılan #ibadetimedokunma provokasyonuna FETÖ mensupları sosyal medyadan destek olmuşlardı. Cami provokasyonunu yapan kişilerin ise Furkan Vakfı mensupları olduğu ortaya çıkmış, Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Adana'daki olayda da Furkan Vakfı tarafından yayınlanan ve polislere ait olduğu iddia edilen ses kaydının FETÖ'cü hesaplar tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulması dikkat çekti. 

Türkiye'den ilk temas: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü: Gerilimi azaltın Türkiye'den ilk temas: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile... Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELEYE TEPKİ, PKK'YA DESTEK

Türkiye'nin terörle mücadele operasyonlarına tepki gösteren Alparslan Kuytul ''Dağlar bombalanmaya başlayınca PKK misilleme yapmaya başladı. Bu kadar büyük bir operasyon yapmayı gerektirecek büyük bir olay mı var? 2 tane polis mi öldürüldü, sen de git onlardan öldür. Neden Kandil'i bombalıyorsun?'' sözleriyle terörle mücadeleye tepki göstermiş, PKK'ya açık destek venmişti. 

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

İBB PANOLARINDA KUYTUL İLANLARI

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ve CHP'nin yönetimindeki İBB'nin metro duraklarındaki reklam panolarına Alparslan Kuytul'un  reklamlarının asılması da Furkancılar ve PKK arasındaki ilişkiyi göstermesi açısından dikkat çekici bulunmuştu. 

İBB'nin işlettiği Hacıosman-Yenikapı metro hattındaki Vezneciler durağında bulunan bir reklam panosuna  Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul’un konferans çağrısı ilanı asılmıştı. 

ALES/1 Soru kitapçığı ve cevap anahtarı! ALES/1 sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli oldu 2024? ALES/1 Soru kitapçığı ve cevap anahtarı! ALES/1 sonuçları açıklandı mı,... Haberi Görüntüle

SEDAT PEKER'E DESTEK VERMİŞTİ

Dini cemaat kisvesi altında kurduğu vakfı siyasi bir yapılanmaya dönüştüren Alparslan Kuytul, firari mafya elebaşısı Sedat Peker'e de destek vermişti. Kuytul, "Türk devleti her şeyi duymazdan gelmeyi marifet zannediyor. Sedat Peker konuşuyor duymazdan geliyorlar." ifadelerini kullanarak Peker'e açık destek vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading