Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmesi ne zaman? CHP'den dikkat çeken anket çıkışı

Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmesi ne zaman? CHP'den dikkat çeken anket çıkışı

Türkiye seçim sathına girmişken Altılı Masa'nın adayı Kılıçdaroğlu'nun Nisan ayının ilk haftasında Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüşeceği Akara kulislerinde konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun İnce'yle görüşmeden önce anketlere bakacağı ve oy oranını görmek istediği de gelen bilgiler arasında. İşte Ankara kulislerinde Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmesine dair konuşulanlar...

Gündem

23.01.2024, 22:20

Türkiye 14 Mayıs tarihinde sandık başına gidiyor. Millet İttifakı cephesinde hareketli saatler yaşanıyor. Gelen kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu ve İnce'nin görüşeceği ve görüşmenin Nisan ayının ilk haftasında olacağı söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'lilerin dövdüğü teşkilat üyesine telefon: Doktorumu göndereyim sana... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU-İNCE GÖRÜŞMESİ NİSAN AYININ İLK HAFTASIİ

Ankara'dan son bilgileri aktaran CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın açıklamaları şöyle:

 Çok geç olmayan bir aşamada görüşüleceği ifade ediliyor. Taslak program çıktı 27 Mart-31 Mart’ta Kılıçdaroğlu’nun ne yapacağı şekillendi. Bu haftaki o programda Memleket Partisi yok.

Karar değişikliği olmazsa nisan ayının ilk haftası görüşmenin gerçekleşebileceği ifade ediliyor. Şimdi Muharrem İnce şu aşamada aday olabilmek için imza topluyor. Adaylığı resmileştikten sonra seçime etkisinin ne olacağının CHP açısından tespit edilmesi gerekiyor.

CHP’ye çeşitli anketler gidiyor. Bunların bazılarının şişirilmiş anket olarak tanımlanıyor. Güvenilir bazı isimlerin çalışmalarına bakıldığı söyleniyor. Çalışmalarda Muharrem İnce’nin oyunun yansıtıldığı kadar yüksek olmadığı tespitleri var CHP’nin önünde.

Meteoroloji açıkladı: (16-17) Mart Pazar günü yaz havası yaşanacak! 2024... Haberi Görüntüle

2024 MUŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muş'ta hangi... Haberi Görüntüle

İNCE MUHALİF SEÇMENDEN NE KADAR OY ALABİLECEK?

Muhalif seçmen açısından Muharrem İnce’nin çekilmesi gerektiğini düşünen bir kesim var. Bu gerçekçi mi? Muhalif seçmen içerisinde ne kadar oy alabilir buna bakılacak.

Muharrem İnce, “Ben AK Parti’den de oy alacağım” demişti. Alabiliyor mu buna da bakılacak. Oyu kimsen aldığının doğru tespit edilmesi gerekiliyor deniliyor CHP çevrelerinde.

Sağlıklı anket sonuçları görüldükten sonra o görüşmenin de kapsamı, niteliği belli olacak gibi anlıyorum. ‘Muharrem İnce çekilir mi?’ diye sorduğumuzda CHP’li kaynaklara, sağı solu belli olmaz, kaybettiren olmayı göze almaz belki Kılıçdaroğlu ile müzakere yapar noktasında olduklarını söyleyebilirim.

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a son seçim çağrısı: Ayrılamazsın bırakamazsın Haberi Görüntüle

BAKANLIK İDDİASI GÜNDEMDE

CHP’nin her zaman olası bir iktidar durumunda öncelikle istediği hatta çok önemli bulduğu bakanlıkların başında geliyor. Buna rağmen Kılıçdaroğlu’nun bu bakanlık için konuşmamış olması dikkat çekici. ‘O noktada rezerv mi tutuluyor?’ ifadesi var.

Muharrem İnce’nin “Benim çocukluk hayalim Milli Eğitim Bakanı olmak” dediği de hatırlatılıyor. Birçok bakanlık için isimler anılırken, Milli Eğitim Bakanlığı gibi önemli bir bakanlık konusunda kimse ile görüşmemiş olması, kulislerden bakanlıkla ismi geçen birinin yansımaması dikkat çekici.

Bu yapılacak görüşmede eldeki net tespitler sonucunda Kılıçdaroğlu ‘çekilme bizimle hareket et’ yönünde karar alırsa Milli Eğitim Bakanlığı mı teklif edilecek. Kılıçdaroğlu güvenilir anket sonucunu bekliyor. Muharrem İnce’nin, kendi pozisyonunu görmek istiyor. Ondan sonra Muharrem İnce’ye ne teklif edileceği belirlenecek deniliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading