Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu, ‘Tefeci’ dediklerinden para dilendi! ‘Ülkemize para yağacak’ dedi tepki yağdı

Kılıçdaroğlu, ‘Tefeci’ dediklerinden para dilendi! ‘Ülkemize para yağacak’ dedi tepki yağdı

ABD ve İngiltere'ye icazet seferlerinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düne kadar 'tefeci' dediği finansal çevrelerle bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamalar büyük tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu, "5 trilyon 461 milyar dolar yöneten yatırım bankaları ve 500 milyar dolarlık fonlarla toplantılar yaptım. İlk 3 yılımızda en az 100 Milyar $ doğrudan yatırım, emeklilik fonlarından 75 milyar $, sürdürülebilirlik fonlarından da 150 milyar $ yatırım alacağız. Ülkemize para akacak." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düne kadar 'tefeci' dediği finansal çevrelerle bir araya gelmişti. Londra'daki açıklamasında, "Parayı buldum gençler" diyen Kılıçdaroğlu, bu akşam saatlerinde yayınladığı videoda da en az 325 milyar dolarlık hayali kaynaklardan bahsederek, "Türkiye'ye para akacak" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıllarda iktidarı "Londra'da bir avuç tefeci" ile görüşmekle suçlayan Kılıçdaroğlu'nun, bugün olası iktidarında, gelecek paraya karşın Türkiye'den neleri feragat edeceği tartışma konusu oldu. Vatandaşlar, "Sermayeye neler vadettin? Ne için Türkiye’ye para akacak?" şeklinde sorular yöneltirken akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan, "İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana bu paraları verecek" sözleri geldi.

Londra'da çeşitli temaslara bulunan Kılıçdaroğlu, ziyareti öncesinde Türk emniyet personeline 'uyuşturucu' iftirası atan ve Türkiye'nin cari açığını 'kirli' paralarla kapattığını öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu, Londra'da olma sebebini "Temiz paranın girdiği sokaktan, kirli para hemen kaçar. Ben bu parayı bulup getireceğim" ifadelerini kullanarak açıklamıştı.

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

Önemli noktalardaki tesislerin yabancılara satışı için artık MİT ve Genelkurmay'ın... Haberi Görüntüle

"BEN BU PARAYI BULACAĞIM"

Burada bazı yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonları ile görüşeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bu oluşumların 5 trilyon dolar parayı yönettiğini söyleyip, "Halkımdan ricam, sabırla Kasım sonunu bekleyin" demişti.

Kılıçdaroğlu, kasım ayını işaret ettiği söylemini revize ederek 3 Aralık tarihini işaret etti. Geride kalan gün büyük fiyaskolara sahne olan "İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması" düzenleyen CHP lideri, "Türkiye'ye para akacak" vaadinde bulundu.

Bu akşam saatlerinde yayınladığı videoda da en az 325 milyar dolarlık hayali kaynaklardan bahseden Kılıçdaroğlu, "5 trilyon 461 milyar dolar yöneten yatırım bankaları ve 500 milyar dolarlık fonlarla toplantılar yaptım. İlk 3 yılımızda en az 100 Milyar $ doğrudan yatırım, emeklilik fonlarından 75 milyar $, sürdürülebilirlik fonlarından da 150 milyar $ yatırım alacağız. Ülkemize para akacak." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den MMU KAAN açıklaması: Yerli motorla uçmazsa... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLARDAN TEPKİLER GECİKMEDİ

Birkaç ay evveline kadar "Londra'daki bir avuç tefeciden bu ülkeyi kurtaracağım" sözleriyle hükümeti hedef alan Kılıçdaroğlu, Londra gezisi sonrası tefeci dediklerini "yatırımcı" diye pazarlayarak gerçekçi olmayan rakamlar telaffuz etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading