Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu oy karşılığında HDP'ye neler vadetmiş neler! HDP'li Çandar'dan özerklik ve mutabakat itirafı!

Kılıçdaroğlu oy karşılığında HDP'ye neler vadetmiş neler! HDP'li Çandar'dan özerklik ve mutabakat itirafı!

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan HDP'nin karşılığında hangi vaatleri aldığı merak ediliyordu. HDP'li isimler CHP tarafından kendilerine verilen sözleri zaman zaman dile getiriyor.

Gündem

23.01.2024, 20:51

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP, Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını duyurmuştu. CHP lideri, adaylık ilanı sonrası ilk iş olarak HDP'yi ziyaret etti ve 'herkesle kucaklaşacaklarını' söyledi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun destek karşılığında HDP'ye neler vaat ettiği merak ediliyordu. 

Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti dağda da karşılık bulmuştu. PKK terör örgütünün üst düzey isimler tek tek Altılı Masa'ya desteklerini açıklamıştı.

Erdoğan'dan MHP kurultayına mesaj: Türkiye Yüzyılı bayrağını dünyanın burcuna dikeceğimize... Haberi Görüntüle

HDP'Lİ ÇANDAR'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMALAR

Geçtiğimiz günlerde ittifaka ilişkin konuşan HDP'li Cengiz Çandar, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda yeni bir müzakere sürecine ve anayasayı değiştirmeye 'mecbur' olduğunu söylemişti.

Çandar, bugün terör örgütü PKK'nın kanalına yaptığı açıklamada ise Kılıçdaroğlu ile uzlaştıkları maddelere dair ipuçları verdi.

Heyet Türkiye'ye gelecek! PKK'yı kuzey Irak'ta bitirecek büyük operasyon başlıyor!... Haberi Görüntüle

HDP'Lİ ÇANDAR'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: "BİZİ DİNLEYİN"

CHP liderinin ekonomiyi düzeltmek istiyorsa Kürt sorununa çözüm bulması gerektiğini söyleyen Çandar, "İyi bir yolda yürümek istiyorsanız ülkeyi gerçekten barışa kavuşturmak istiyorsanız, barış olmadan ekonomi falan da toparlanmaz o yüzden siz gelin bizi dinleyin. Kısa vadede en azından yeni iktidar sahiplerine bazı şeyleri benimsetmekte bizim önemli bir rolümüz olur." dedi.

2024 MANİSA-SARIGÖL SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Sarıgöl'de hangi... Haberi Görüntüle

ÇANDAR'DAN ÖZERLİK VURGUSU

Suriye'de özerk bir Kürt devleti kurmak istediklerini açık açık söyleyen Çandar, "Kürtlerin kendi kendini yönetme hakları var. Merkeziyetçi bir ülke değil ademi merkeziyetçi bir yapı, dünyanın birçok ileri ülkesi öyle zaten. Türkiye'deki Kürtlerin önemli bölümünün kendilerine bağlı ve ait hissettikleri siyasi hareketin Suriye'deki yansımasıyla Suriye'de öz yönetim bölgesi oluşturması, Türkiye'nin de askeri olarak Suriye'de bulunması, yine bir tehdit algısı oluşturarak Irak'taki bazı Kürt hedeflerine (PKK) sürekli askeri harekat yapması... Kürt sorununu Türkiye içinden hak hukuk meselesinden çıkarak askeri güvenlik bir sürü alanlara yayıyor. " diye konuştu.

28 Şubat zihniyeti devam ediyor! Sokak röportajında başörtülü kadınlara skandal... Haberi Görüntüle

MUTABAKATI İTİRAF ETTİ

Kılıçdaroğlu'na oy verme sebeplerini sırasıyla açıklayan Çandar, "İyi niyetli bir şekilde cumhurbaşkanı adayı Kürtlerin de oy vereceği seçilmesini isteyeceği Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanları Pervin Buldan ile Sancar bir mutabakat ortaya koydular." diyerek itiraflarda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading