Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu'nun helalleşme serüveni kısa sürdü! Başörtülü öğrenciye 28 Şubat baskısı

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme serüveni kısa sürdü! Başörtülü öğrenciye 28 Şubat baskısı

Hatay'da depreme yakalaranak Ankara'ya gelen aile başörtülü kızlarını CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in başkanı olduğu vakfa ait okula yazdırmak istedi. Fakat depremzede öğrencinin kaydı başörtülü olduğu gerekçesiyle yapılmadı. Savcılık çağdışı muameleye karşı soruşturma başlattı.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Eskişehir'de kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı vakfa bağlı okula kızlarını kaydettirmek isteyen depremzede aile 28 Şubat zihniyeti ile karşılaştı. 

9. sınıf öğrencisi kızlarını "Bu okulda hiç başörtülü öğrenci yok bura da zorlanırsın" diyerek okula nakil işlemi gerçekleştirmediler. 

30 bin TL'lik yardım! Turgut Altınok minibüs esnafına müjdeyi verdi:... Haberi Görüntüle

KIZIMIZ BİR TRAVMA DAHA YAŞADI 

Deprem nedeniyle ablasını, yeğenlerini, eniştesini, teyzesini, dayılarını ve birçok yakın akrabasını kaybeden 9 yaşındaki T.N.İ'nin ağabeyi SABAH'a yaptığı açıklamada, "Okul müdürünün önce şaka yaptığını düşündük. Biz önce üniformadan bahsediyor sandık. Sonra baktık ki ciddi ciddi başörtüsüne dil uzatıyor, kıyafetine laf ediyordu. Biz yaralarımızı sarmaya geldik. Kızımız bir travma daha yaşadı" sözlerini kaydetti. 

22 Mart Cuma Ankara'da okullar tatil mi? Yarın kar tatili... Haberi Görüntüle

AİLESİNDEN BİRÇOK KİŞİYİ KAYBETTİ 

Depreme Hatay'ın Antakya ilçesi'nde bulunan evlerinde yakalanan aile, ağır hasar alan binadan sağ olarak çıktı. Baba Z.İ, binanın 2'inci katından inmeye çalışırken 4 kemiği kırıldı. Aile, depremde kızları ile 2 çocuğunu ve damatlarını, teyze ile 4 çocuğunu ve eniştelerini, dayılarını ve yakın akrabalarından çok sayıda kişiyi depremde kaybetti.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı canlı kura çekimi ne... Haberi Görüntüle

'BU OKULDA BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ YOK'

Eskişehir'de yardım sever bir kişi, hazırlamış olduğu daireye 11 kişilik Z.İ'nin ailesini yerleştirdi. Aile başörtülü olan T.N.İ. isimli kız çocuklarının naklini Eskişehir'de CHP'li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in başkanlığını yaptığı vakfa bağlı Özel Çağdaş Okullarına aldırmak istedi. İddiaya göre okul müdürü İsmail Samur, "Bu okulda hiç başörtülü öğrenci yok bura da zorlanırsın" dedi.

Ağabey M.İ açıklamasında, "Kahramanmaraş depremini Antakya'da bulunan evimizde yakalandık. Babam 2'inci kattan inmek isterken 4 kemiği kırıldı. Ağır hasar alan binandan sağ olarak çıktık. Depremde ablamı yeğenlerimi, eniştemi, teyzemi, dayımı, kuzenlerimi ve yakın akrabalarımızı kaydettik. Eskişehir'de bulunan arkadaşımızın tanıdığı bizi davet etti. Burada bir daireye yerleştik. Semtte bulunan komşularımız bizim için seferber oldu" sözlerine yer verdi. 

Soyer'in İmamoğlu'ndan farkı yok! Seçim arifesinde İzmir'li vatandaşlar yine yolda... Haberi Görüntüle

CHP HELALLEŞME SENARYOSUNU ÇABUK UNUTTU 

Kılıçdaroğlu'nun çabuk unuttuğu helalleşme edebiyatını akıllara getiren olay 28 Şubat kafasının halen CHP ve çevresinde yaşadığını tüm çıplaklığı ile ortaya koydu.

Depremin ardından normal bir hayata dönmek için uğraşan İ. ailesi kızların eğitime devam etmesi için Özel Çağdaş Okullarının kapısını çaldı. Ağabey M.İ. şu sözlere yer verdi: 

Antakya'da bulunan evimize yeni taşınmıştık. Yakınımızda bulunan Kız İmam Hatip Lisesi'ne kız kardeşim başlamıştı. Deprem sonrası kız kardeşimin eğitimine devam etmesi için Özel Çağdaş Okullarına nakil yaptırmak için gittik.

15 Mart Erdoğan Van mitingi saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

ÖNCE ŞAKA YAPIYOR SANDIK 

Okul Müdürü ile görüştük durumu aktardık. Okul müdürünün önce şaka yaptığını düşündük. Ciddi olabileceğini düşünmedik. Biz önce üniformadan bahsediyor sandık. Sonra baktık ki ciddi ciddi başörtüsüne dil uzatıyor, kıyafetine laf ediyordu. Daha fazla polemiğe girmeden oradan ayrıldık.

2024 MUĞLA-BODRUM SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Bodrum'da hangi... Haberi Görüntüle

OKUL VE YÖNETİCİLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR 

Ağabey M.İ., "Bizim birçok kaybımız var. Acı ve tatsız bir durum. Kız kardeşim çok kötü bir durum ile karşı karşıya kaldı. Bir travma yaşadı. Kız kardeşim zaten büyük bir psikolojik problem yaşıyor. Depremin şokunu atlatamadı. Acımızı yaşayıp yaralarımız sarmaya geldik. Depremin şokunu atlatıp çocuklarımız okula gitsin ve bu hayatı geri kalanlarla bir şekilde yaşamaya çalışacağız diye geldik ama bu kişi bu zihniyetle böyle bir dönemde hala nasıl yaşayabiliyor anlamış değiliz" diye konuştu. Eskişehir Valiliğine giden aile okul ve yöneticisinden şikayetçi oldu.

Öte yandan mağdur edilen öğrenci T.N.İ., yaşananların ardından Eskişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne kaydedildi.

Sandık görevlileri kaç para alacak 31 Mart 2024? YSK sandık... Haberi Görüntüle

EĞİTİM BİR SEN DEVREYE GİRDİ 

Skandalın duyulması üzerine Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ali Yalçın, "Adı 'Çağdaş' fakat uygulaması 'Çağdışı' okul hakkında suç duyurusunda bulunduk. Eskişehir'de depremzede öğrencinin başörtülü olduğu için karşılaştığı rezalete sessiz, duyarsız kalınamaz. Ayrıca Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna da başvurduk" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading