Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'nun gündem olan fotoğrafına Muharrem İnce'den yorum: Seccadeye basmak günah değil!

Kılıçdaroğlu'nun gündem olan fotoğrafına Muharrem İnce'den yorum: Seccadeye basmak günah değil!

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir program sonrasında ayakkabı ile seccade üzerinde poz vermesi büyük tepki topladı.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Seccadeye ayakkabıyla basarak yeni bir skanadala daha imza atan Kemal Kılıçdaroğlu tepki üstüne tepki çekerken, Muharrem İnce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, seccadeye basmanın günah olmadığını iddia etti. 

Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim analizi: Bayrak değişimi olabilir! Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim... Haberi Görüntüle

MÜSLÜMANLARA HAKARET NİTELİĞİNDE FOTOĞRAF 

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı program sonrasında çektirdiği fotoğrafta seccadeye basması Müslümanlara hakaret değeri taşıyan fotoğrafı gündeme oturdu. 

Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri... Haberi Görüntüle

FOTOĞRAFA TEPKİ 

İstanbul'da bir iftar programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, çektirdiği fotoğraf karesi ile bir skandala daha imza atarak seccadeye ayakkabılarıyla bastığı görüldü. Görüntü, büyük bir kesimden tepkilere neden oldu. 

Çalışan anne destek başvurusu (325 euro) nereden, nasıl oluyor? 325 euro ne kadar, kaç TL? Çalışan anne destek başvurusu (325 euro) nereden, nasıl oluyor? 325... Haberi Görüntüle

"SECCADEYİ FARK EDEMEDİK"

Olayın ardından CHP'den ilk açıklama geldi. O açıklamada kalabalık bahane edilerek, "Seccadeyi fark edemedik" ifadeleri aktarıldı.

Nisan ayında sıcaklık rekoru! 39 dereceyi gördüler Nisan ayında sıcaklık rekoru! 39 dereceyi gördüler Haberi Görüntüle

İNCE DİNİ BİLGİNE DANIŞMIŞ 

Akılalmaz durumu dikkat çeken cümlelerle açıklayan CHP'den sonra  olayı bir de Muharrem İnce yorumladı.Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, olayı bir dini bilgine danıştığını ifade etti. 

2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama sayısı kabine toplantısında açıklanacak mı? 2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama... Haberi Görüntüle

"SECCADEYE BASMAK GÜNAH DEĞİL"

Muharrem İnce, edindiği bilgiye göre seccadeye basmanın bir günahının olmadığını iddia etti. 

O paylaşım şu ifadelerle devam etti;Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi:Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi).

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading