Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'nun Boğaziçi manipülasyonuna cevap geldi: Eski yönetimin peşkeş çektiği alan geri alındı

Kılıçdaroğlu'nun Boğaziçi manipülasyonuna cevap geldi: Eski yönetimin peşkeş çektiği alan geri alındı

Kılıçdaroğlu manipülasyona devam ediyor. CHP Genel Başkanı Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün Mezunlar Derneği'ni yerinden attığını iddia etti ve kayyumlara son vermek için mezunlara seslendi. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını gözler önüne seren Doğrulama Servisi ise Boğaziçi Üniversitesi'nin eski yönetiminin üniversiteye ait alanları BÜMED'e peşkeş çektiğini ortaya çıkardı.

Gündem

01.04.2024, 11:03

CHP Genel Başkanı, manipülasyona devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünün Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'ni (BÜMED) üniversitedeki yerinden çıkardığını iddia eden Kılıçdaroğlu, kayyuma son vermek için Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına seslendi. Cumhurbaşkanlığı İletilim Başkanlığı'na bağlı Doğrulama Servisi, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının manipülasyon içerdiğini belirtti ve kar amaçlı ticari şirket tarafından işletilen alanın öğrenciler ve akademisyenler tarafından kullanılması için çalışma yürütüldüğüne dikkat çekti.

Düzce'de radar cezaları iptal mi edildi? Selektörle radar uyarısı yapanlara kesilen ceza iptal mi oldu? Düzce'de radar cezaları iptal mi edildi? Selektörle radar uyarısı yapanlara... Haberi Görüntüle

'KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASI MANİPÜLASYON İÇERMEKTEDİR'

Doğrulama Servisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ni (BÜMED) üniversitedeki yerinden çıkardı" iddiası manipülasyon içermektedir.

Boğaziçi Üniversitesi, akademisyen ve öğrencilerinin kapalı alan ve sosyal tesis ihtiyaçlarını gidermek, açık ve kapalı alanlarını verimli şekilde kullanmak amacıyla çalışmalar yürütmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'yi kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'yi kabul edecek Haberi Görüntüle

'VERİMSİZLİK VE KAMU ZARARI DEĞERLENDİRİLMİŞTİR'

Üniversitenin Güney Kampüsündeki iddiaya konu 8 bin 80 m2'lik alanın içinde toplantı salonları, tenis kortu, havuz ve sosyal alanlar bulunmaktadır. Rektörlük tarafından bu alan ile tesislerin kullanımında büyük bir verimsizlik ve kamu zararı değerlendirilmiştir.

Bu alanın kira sözleşmesi 07.01.2023 tarihinde sona ermiştir. Alanı kiralayan şirkete sözleşmesinin bitmesi sebebiyle tahliye bildirimi yapılmıştır. Ayrıca alanı bir mezun oluşumu değil, Ladin AŞ adında kâr amaçlı faaliyet yürüten ticari bir şirket işletmektedir.

Ladin AŞ, Anadolu Hisarı, Bebek, Etiler kesişiminde, Boğaziçi Üniversitesi kurumunun içinde bulunan 8 bin m2 açık ve 3 bin m2 kapalı alan barındıran, Güney meydanı bin m2'lik büyük, paha biçilmez alanı, aylık sadece 160 bin TL gibi sembolik bir rakamla kiralamıştır.

İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte gerçek nedeni... İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte... Haberi Görüntüle

'MEZUN DERNEĞİNE KİRALANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR'

Nitekim DERNEK VE VAKIFLARIN KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İLE İLİŞKİLERİNE DAİR KANUN'un 2. maddesi a bendi uyarınca bir mezun derneğine üniversite sınırları içerisinde yer kiralanması mümkün değildir.

Dolayısıyla Rektörlük, Güney Kampüsteki 8 bin 80 m2'lik alanın üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda akademisyen ve öğrencilerin serbest kullanımına açılmasına karar vermiştir.,

Böylelikle fiziksel alan sıkıntısı yaşayan üniversite, derslik ve toplantı salonları, spor alanları ve sosyal tesisler içeren bu alanın kullanımını ticari bir şirket için değil üniversitenin faydasına olacak şekilde yeniden düzenleyecektir.

TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak Haberi Görüntüle

KAYYUMLARI HEDEF GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçraoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada kayyumları açıkça hedef göstermiş ve şu ifadelere yer vermişti:

Binalarına kayyumun çöktüğü Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına sesleniyorum: Rektör görünümlü kayyumu birkaç ay sonra Boğaziçililer ile birlikte tahliye edeceğiz. Ve öyle evine falan da gitmeyecek, suçları ile yüzleşecek. Türkiye’de “kayyum” düzenine son vereceğiz. Çok az kaldı!

Togg Sedan T10F ne zaman satılacak? 2024'te TOGG T10F çıkacak mı? Togg Sedan T10F ne zaman satılacak? 2024'te TOGG T10F çıkacak... Haberi Görüntüle

'SUÇU ÜNİVERSİTENİN MALININ PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNİ ENGELLEMEK'

Aydınlık yazarı, gazeteci Gaffar Yakınca, Kılıçdaroğlu'nun iddiaları hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Kemal Bey’in tehdit ettiği Rektör Naci İnci, Türkiye’nin en önemli bilim insanlarından biri. Dünya çapında bir fizik profesörü, 29 yıldır BÜ’de çalışıyor. Eski Fizik kürsü başkanı. Suçu: Üniversitenin/öğrencilerin malının peşkeş çekilmesini engellemek. Yazık, çok yazık!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading