Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'ndan yeni seçim numarası: Başörtüsünü malzeme yapma peşinde

Kılıçdaroğlu'ndan yeni seçim numarası: Başörtüsünü malzeme yapma peşinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni seçim numarası ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Türkiye'de bir başörtüsü sorunu olduğunu öne sürüp, konu hakkında TBMM'ye kanun teklifi sunacaklarını söylemesi Kılıçdaroğlu’nun ikiyüzlülüğünü bir kez daha gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 19:53

Yıllarca başörtüsünü bez parçası olarak gören ve hakaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, yeni seçim açılımıyla adeta göz boyama derdine girdi. Başörtülüleri okula alınmasına karşı çıkan ve yıllarda sorun olarak gören CHP zihniyeti, seçimi kazanmak için başörtüsünü istismar ediyor. Düne kadar başörtüsü düşmanı olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu kez başörtüsünü istismar ederek yeni açılım yaptıklarını ilan etti. İkiyüzlülükte sınır tanımayan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin çözüme ulaştırdığı mesele üzerinden seçim numarası yapıyor.

Anadolu Üniversitesi (AÖF) final sınavı hangi tarihte? AÖF final ne zaman 2024? Anadolu Üniversitesi (AÖF) final sınavı hangi tarihte? AÖF final ne... Haberi Görüntüle

YILLARCA BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞI YAPTI

Hatırlanacağı üzere CHP lideri Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağı kalktıktan sonra, "Başörtüsü laikliğe aykırı, başörtüsü ile okula gidilmesi hukuka aykırı, başını açıp üniversiteye gitmek devlet kuralı" gibi ifadeler kullanmıştı.

Bu kez Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Türkiye'de bir başörtüsü sorunu olduğunu öne sürüp, konu hakkında TBMM'ye kanun teklifi sunacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorunu var diyerek böyle bir çıkış neden yaptığı merak konusu oldu.

Antalya'da ormanlık alanda yangın: Ekipler müdahale ediyor Antalya'da ormanlık alanda yangın: Ekipler müdahale ediyor Haberi Görüntüle

İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜSÜ İÇİN NELER DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, 5'inci sınıftan itibaren başörtüsüne izin veren düzenlemeye "Bir süre sonra belki de türban takan kardeşimiz türbanını açacaktır. İlla ömür boyu takacaksın diye bir kural mı var?" diyerek tepki göstermişti.

"Başörtüsü ile okula gidilmesi hukuka ve laikliğe aykırıdır" diyen Kılıçdaroğlu, başını açıp üniversiteye gitmenin devlet kuralı olduğunu dile getirmişti.

CHP lideri, katıldığı bir başka canlı yayında, başörtüsü için "Türban çuldur Türban 1 metrekare'lik bez barçasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti hükümeti tarafından çözüme kavuşturulan başörtüsü meselesini ilk sahiplenişi değil. CHP lideri, geçtiğimiz yıllarda, başörtüsü yasağını kendilerinin kaldırdığını öne sürmüş, "O dönem YÖK başkanıyla konuştum, başörtüsü yasağının kaldırılmasını söyledim ve kaldırdılar. Başörtüsü yasağını biz kaldırdık" demişti.

MİT ve emniyetten kaçamamıştı! PKK'lı Saim Çakmak'ın ilk  ifadesi ortaya çıktı! MİT ve emniyetten kaçamamıştı! PKK'lı Saim Çakmak'ın ilk ifadesi ortaya... Haberi Görüntüle

VEKİL OLDUĞU DÖNEMDE CHP BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİSİNE KARŞI ÇIKARAK AYM'YE BAŞVURMUŞTU

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP'li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

DSP'li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan CHP, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını istemişti.

CHP yönetimi, bir taraftan yasakları savunarak bunun öncülüğünü yaparken diğer taraftan da enteresan bir şekilde başörtülü açılımı adı altında parti programı düzenleyerek çarşaf giyen kadınlara rozet takmıştı.

2010'da kaset skandalıyla genel başkan değişikliği yaşanan CHP'de yeni başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kızlar üniversiteye rahatlıkla girecek ve bunu CHP çözecek" sözleriyle çıkış yapmış ancak bir gün sonra "Kızlar okula türbanla gidecek demedim" diyerek sözünü geri almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading