Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına bakanlık talimatı! Küçük ortaklar için yeni formül

Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına bakanlık talimatı! Küçük ortaklar için yeni formül

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 liderle vardıkları mutabakat çerçevesinde kabinede yer almak isteyen kişilerin milletvekili adaylığına başvurmayacağını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Seçimlere iki aydan kısa bir süre kalırken Altılı Masa'da liste hazırlıkları ve "ittifak içi ittifak" formülü üzerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

CHP'de bazı isimler aday adaylığı başvurusu yapmadı. Altılı koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 liderle vardıkları mutabakat çerçevesinde kabinede yer almak isteyen kişilerin milletvekili adaylığına başvurmayacağını söyledi.

Selçuk Bayraktar rakamları duyurdu: 'Yine, yeni, yeniden rekor kırdık' Haberi Görüntüle

CHP'DEKİ İSİMLERİ VEKİL YAPMAYACAK

Masadaki küçük ortaklara listelerde yer açabilmek için CHP'deki isimleri vekil yapmayı düşünmüyor. Dün akşam Halk Tv'de katıldığı programda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu bu durumun sebebini şu şekilde açıkladı;

"6 lider olarak yazılı olmamakla beraber sözlü bir mutabakatımız oldu. Bakan olmak isteyenler milletvekili olmayacak. Çünkü parlamentoda dengeler çok hassas olabilir. Dolayısıyla bakanlar Meclis dışından olsun diye." 
 

Film gibi olay! 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyordu... İranlı Tom... Haberi Görüntüle

Deprem uzmanlarından İstanbul için peş peşe uyarılar! İşte en riskli... Haberi Görüntüle

CHP'LİLER BAKANLIK PEŞİNDE 

Hatırlnacağı gibi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, daha önce yaptığı açıklamada gönlünden İçişleri Bakanlığı geçtiğini ifade etmişti. Dün de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gazetecilerden helallik isteyip bu dönemde vekillik yapmayacağını açıkladı. Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Ahmet Akın ve Bülent Kuşoğlu gibi isimler de başvuru yapmayarak bakanlık görevi beklemeye başladı.

Rusya ile NATO savaşa mı giriyor? Rus füzesi NATO hava... Haberi Görüntüle

VEKİLLİK DAĞITACAK

Altılı koalisyonda yaşanan kriz ve uzun süren pazarlıklar kapsamında her partiye cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık ve milletvekilliği verilmesiyle el sıkışıldı. Bu anlaşmayla birlikte Gelecek Partisi ve DEVA Partisi 20'şer, Demokrat Parti 4, Saadet Partisi ise 10 milletvekili alacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading