Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'le olan fotoğrafına yorum: Kırgınlık yok ciddi durmuşuz

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'le olan fotoğrafına yorum: Kırgınlık yok ciddi durmuşuz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'le medyaya verdiği asık suratlı poz için konuştu. Kılıçdaroğlu, "Suratımız asık değil aslında. Galiba biraz ciddi durmuşuz. Gayet güzel, gayet keyifli bir sohbetimiz oldu.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:14

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Bu cezanın ardından İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Ankara'dan yola çıkıp Saraçhane'ye giderek İmamoğlu'na destek verdi. Davada kararın açıklandığı gün Almanya'da olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise apar topar Türkiye'ye döndü ve gece geç saatlerde İmamoğlu ile birlikte görüştü. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan Meral Akşener, İmamoğlu'yla sarılarak verdiği poz için ''Benim adayım İmamoğlu seni istemiyoruz'' yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı" demişti. İYİ Parti lideri Meral Akşener de bu açıklamaya karşılık "Bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş belediye başkanları. Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağız. Ben bunu söyleyeni çarparım. İzin alacak halim yok. Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanlarına destek veririz." ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Ali Yılmaz neden öldü? Ölüm nedeni açıklandı mı? Mehmet Ali Yılmaz neden öldü? Ölüm nedeni açıklandı mı? Haberi Görüntüle

ASIK SURATLI POZ ÇOK KONUŞULDU

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile Ahlatlıbel Tesislerinde bir araya geldi. İkili liderin medyaya yansıdığı fotoğraf çok konuşuldu. Liderlerin asık suratla medyaya poz vermesi zirvenin gergin geçtiği şeklinde yorumlanmasına sebep oldu.

Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da 1 milyon TL alan yarışmacı kim? Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da... Haberi Görüntüle

''CİDDİ DURMUŞUZ, KIRGINLIK YOK''

CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği 'Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası kararı çıktığı sırada yurt dışında olması ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesine dair fotoğrafta gergin göründüğüne ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Saraçhane sürecinde ben malum yurt dışındaydım. Sosyal medyada galiba eleştirenler olmuş. Olur tabii, sonuçta Türkiye'de herkes bağımsız düşüncesini ifade eder. Buna saygı göstermek lazım. Suratımız asık değil aslında. Galiba biraz ciddi durmuşuz. Gayet güzel, gayet keyifli bir sohbetimiz oldu, sıcak bir sohbet oldu. Tabii sohbet sadece Türkiye bağlamında değildi. Pek çok alanda görüş alışverişinde bulunduk. Temel Bey’e de gittim bu süreçte. Hem geçmiş olsuna hem de Temel Bey ile oturduk uzun uzun Türkiye ile ilgili konuştuk. Dolayısı ile zaman zaman liderler bir araya geliyorlar, oturuyorlar" dedi.

Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! İncirlik Üssü ile ilgili... Haberi Görüntüle

"ADAY ALTI LİDERDEN BİRİ OLMALI"

Adaylık konusuna da değinen CHP lideri, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinde odaklanmak son derece yanlış. Asıl odaklanmamız gereken sistemdir. Bu sistemin değişmesi lazım, sistemi değiştirecek irade 6'lı masa. Bizi oluşturan da bu. Cumhurbaşkanı adayında tabii doğal olarak var olan hukuk sistemi içerisinde seçmek ve belirlemek zorundayız. Onun da nasıl birisi olması gerektiğini de zaten kamuoyuyla paylaştık. 6 liderden biri aday olursa; karar verilirse olur, dediğim gibi bu tamamen 6 liderin ortak kararına bağlı. Bu konuda hiç görüşülmedi, masada da görüşülmedi. Dolayısıyla görüşülmeyen bir konu hakkında benim düşüncemi ifade etmem doğru değil. 6 liderden birisi olursa ne olur? Zaten bütün tartışmaları da bilen birisi olur. Masadaki görüşleri, her partinin görüşünü vesaire bilen birisi olur ve dolayısıyla belki artısı da olabilir." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading