Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'na şok soru: Altı partinin imzaladığı metni düzeltme için hangi büyükelçiliğe gönderdin?

Kılıçdaroğlu'na şok soru: Altı partinin imzaladığı metni düzeltme için hangi büyükelçiliğe gönderdin?

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 28 Şubat'ta 6 partinin imzaladığı mutabakat metnini 'düzeltme için bir ülkenin büyükelçiğine gönderdiğini' söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:03

Millet İttifakı bileşeni 6 partinin 28 Şubat'ta açıkladığı mutabakat metnine ilişkin şok iddia! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 liderin imzaladığı metnin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 'son düzeltme için bir ülkenin büyükelçiliğine gönderildiğini' söyledi. 

CHP, İYİ Parti, Gelecek, Deva, Saadet ve Demokrat Partilerinin Ali Babacan ev sahipliğinde gerçekleştirdiği toplantı devam ederken İçişleri Bakanı Soylu geçtiğimiz günlerde ortaya attığı iddiayı bir adım daha ileri taşıdı. 6 partinin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş' başlıklı mutabakat metnini açıkladığı 28 Şubat toplantısının hemen ardından Soylu, "Kimlerin hangi büyükelçilikten talimat aldığını biliyoruz" demişti. 

Dün akşam AK Parti Esenyurt İlçe Danışma Meclisi'nin toplantısına katılan Soylu, "Kılıçdaroğlu, biraz dürüstsen, bu millete biraz inancın varsa, 6'lı masa toplantısından sonra, beraber oluşturduğunuz ve tutanak altına aldığınız bildiriyi, hangi büyükelçiliğe düzeltmeye gönderdin, bunu açıkla" şeklinde çağrıda bulundu. 

Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna imza attı! Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna... Haberi Görüntüle

DİĞER 5 KİŞİ KILIÇDAROĞLU'NA SORMALI 

"Kendilerine ve bu millete biraz saygıları varsa o masadaki diğer 5 kişi de Kılıçdaroğlu'na, bizden sonra bunu, hangi büyükelçiye gönderdin ve düzelttirdin diye sorsunlar. Bu ülke, büyükelçilere ve onların efendilerine uşaklık yapanları çok gördü. Bu ülke, AB ve Amerika'nın oyunlarıyla vesayet kuranları, birlik beraberliğini bozmak isteyenleri çok görmüştür. Bir de milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmüştür" diyen Soylu, şunları söyledi: 

"Türkiye'yi zillet altında bırakmak isteyenler coğrafyamızı kana bulamak isteyenlerdir. Bu ülkeyi şu 6'lı masanın birbirine benzemeyenlerine teslim etmek isteyenler, bu ülkenin değerlerini allak bullak etmek isteyenlerdir. Biz bu toprakların bütün zenginliklerine karşı sorumluluk sahibiyiz. Elimize tarihi bir fırsat geçmiştir, bu bir millet ve insanlık meselesidir. Bu fırsat bir daha belki de elimize geçmeyecektir. Erdoğan gibi liderler yüz yılda bir gelir. Karabağ, milletlerimizin böğrüne saplanmış hançerdi, onu oradan çıkarmaya kimse cesaret edemedi. Ancak liderimiz Recep Tayyip Erdoğan zamanını kolladı ve o hançeri çıkardı." 

CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor Haberi Görüntüle

SON 300 YILIN EN GÜÇLÜ ZAMANINDAYIZ

"Sadece Türkiye'ye değil, dünyaya söyleyecek sözümüzü en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Türkiye son üç yüz yılın en güçlü zamanındadır. Gençler AK Parti'den uzaklaştı gibi açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Onlar tırı vırı şeyler. Biz gençlerin kimlerle yürüyeceğini bilen bir anlayışa sahibiz. Genç geleceğine bakar, yalan söyleyene bakmaz. O yüzden siz gençlere çok görev düşüyor. Sadece bir Türkiye ideali değil, bir dünya idealini anlatacaksınız." 

Son dakika... Tokat'ta deprem! Çevre illerde de hissedildi Son dakika... Tokat'ta deprem! Çevre illerde de hissedildi Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: ESENYURT'U GERİ ALACAĞIZ

Katılımcıların isteği üzerine Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı ve sesi toplantı salonuna verilen Erdoğan salondakilere şöyle seslendi:

"İnanıyorum 2023'te yapılacak seçimler, Esenyurt'ta yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak ve 2024'te de kaybedilen belediyemizi geri alacağız. Durmak yok, yola devam diyorum. En yakın zamanda Esenyurt'ta belki bu bahar, belki yaz olur ama Ramazan Bayramından sonra sizlerle buluşmanın hasreti içindeyim. Gayret edeceğiz, rehavet yok, çok çalışacağız. Özellikle de Esenyurt'la beraber çevredeki bazı ilçelerde de büyük bir sıçramayı sizlerden bekliyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum. Çanakkale'de 18 Mart Köprüsü'nün ve ardından Tokat Havalimanı'nın açılışında büyük bir ihtişam yaşadık. İstanbul'umuzun farklı ilçelerinde bu tür açılışları yaparak, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları ile geleceğe yürüyeceğiz. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading