Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu - Muharrem İnce savaşının sebebi ortaya çıktı! 40 milletvekili gidiyor

Kılıçdaroğlu - Muharrem İnce savaşının sebebi ortaya çıktı! 40 milletvekili gidiyor

Sabah gazetesi yazarı Cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki savaşın gerçek nedenini bugünkü köşesinde kaleme aldı. Barlas'a göre; Muharrem İnce'nin bu çıkışı CHP'ye en az 40 milletvekili kaybettirir.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Türkiye, 14 Mayıs tarihinde seçime giderken milyonlarca vatandaş oy kullanacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi için 4 aday bulunuyor. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imza toplayan Muharrem İnce ve Sinan Oğan.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzaya ulaşmasına ilişkin açıklama yaptı. İnce, "İlk gün toplasaydık 'AK Parti'liler yardım ediyor' diyeceklerdi. Çünkü her tür iftirayı attılar. Her şey planladığımız gibi oldu." dedi.

Muharrem İnce'nin aday olacağını açıklamasının ardından gözler Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi.

Mehmet Akarca kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

"BELİRLENEN TARİHTE GİTMEK İSTİYORUM"

Muharrem İnce'nin adaylığıyla ilgili tavrı merak edilen Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Sözcü gazetesine konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu partilere yapacağı ziyaretleri hatırlatırken şu ifadeleri kullandı;

"Diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne de gideceğim. Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum.” 

The Guardian, İstanbul seçimini analiz etti: İmamoğlu'nu göreve getiren umut... Haberi Görüntüle

Aaron Taylor-Johnson kimdir? Yeni 007 James Bond kim olacak? Haberi Görüntüle

İNCE PLANI ORTAYA ÇIKTI

Muharrem İnce'nin oyları bölmesinden endişe duyan Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri ile bir görüşme gerçekleştirecek. 100 bin imza barajını aşan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından geri adım atmamakta kararlı olduğunu söylerken, Kılıçdaroğlu'nun ikna planı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, oyların bölünmemesi için İnce ile bir görüşme yapıp eski yol arkdaşının kendisine destek vermesini ve adaylıktan çekilmesini isteyecek.

CHP'li İmamoğlu'nun İETT skandalının deşifre olmasının ardından ABB'de şüpheli yangın!... Haberi Görüntüle

40 VEKİL KAYBETTİRİR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, 2018'de parti içinde yaptıklarından daha ağır şekilde haftalardır Muharrem İnce'yi itibarsızlaştırma operasyonları yapan CHP ve ortaklarının bunu yapmasının altında yatan sebebi kaleme aldı. 

Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı;

''Muharrem İnce'ye saldıranlar, itibarsızlaştırmak için ona birçok sıfat takmış. Merak ediyorum, madem bu kadar itibarsız biri olduğunu düşünüyorlar, neden bu kadar saldırıyorlar? Bunun tek bir cevabı var; CHP'de sıkışmış ulusalcı oylar, ilk kez sandığa gidecek CHP'ye meyilli Z kuşağının oyları ve HDP ile ittifak nedeniyle İyi Parti'ye küsmüş oylar hızla Muharrem İnce'ye gidiyor. Muharrem İnce'nin oylarını yüzde 1'den bir anda yüzde 6'ya çıkarmasının başka bir açıklaması olamaz. Muharrem İnce'nin bu çıkışı CHP'ye en az 40 milletvekili kaybettirir diyen araştırmacılar var. Peki Muharrem İnce hareketi Türk siyasetinde kalıcı olabilir mi? Bilindiği gibi CHP'de kurucu unsunlar tasfiye edilerek marjinal sol örgütlerin kontrolündeki bir yapıya dönüştü.Şimdi Atatürkçü ve Ulusalcı kesimin bir partisi yok. Eğer iyi bir kadro kurabilirse bu parti neden Memleket Partisi olmasın?''

2024 KAHRAMANMARAŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş'ta hangi... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading