Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu İmamoğlu ile satranç oynuyor! Umre hamlesine karşı hamleyi 'peygamber soyundanım' diyerek yaptı

Kılıçdaroğlu İmamoğlu ile satranç oynuyor! Umre hamlesine karşı hamleyi 'peygamber soyundanım' diyerek yaptı

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık yarışı devam ederken İBB Başkanı İmamoğlu'nun Umre hamlesine CHP Lideri'nden karşı hamle geldi. Kılıçdaroğlu, ailesinin soyundan geldiği iddia edilen Seyyid Mahmud Hayrani'nin türbesini Konya'da ziyaret etti ve 'peygamber soyundan geliyorum' mesajı verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Altılı masada Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki adaylık yarışında ikinci perde açıldı. Muhafazakarların oyunu alabilmek için göz boyama hamlesinde bulunan ve geçtiğimiz haftalarda Umre'ye giderek poz veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı Kılıçdaroğlu harekete geçti ve medyaya 'peygamber soyundan geliyorum' mesajı vermeye başladı.

31 Mart yerel seçimlerde oy kullanmak zorunlu mu? Oy kullanmama... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Bir dizi programda bulunmak üzere Konya'ya gelen Kılıçdaroğlu, burada Seyyid Mahmud Hayrani'nin türbesini ziyaret etti ve bu ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında 'Duygulanmamak mümkün değil' notunu düştü.

Videoda Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi'nde konuşan kişi Kılıçdaroğlu'nun Peygamber soyundan geldiğini iddia ettiği ifadeleri de yer aldı.

Türbede dua eden CHP Liderinin soy kütüğüne ait bir bilgilendirme yapıldı. 

Yapılan bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun ataları Türkmenistan, Afganistan Türkistanı olarak bilinen ve Horasan yakınlarındaki Hayran bölgesinden, Selçuklularla beraber dalgalar halinde Harran eyaletindeki Adıyaman beldesine, oradan Karaman eyaleti Konya Akşehir'e yerleştikten sonra 1243'te Akşehir'den, 1335'te Kayseri-Sivas bölgesindeki Alaaddin Ertena Beyliğinden ve 1466'da Karaman Beyliği'nden üç dalga halinde Tunceli'ye göçmüşlerdir."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading