Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu ile Akşener, mesajlarıyla FETÖ'ye göz kırpıyor

Kılıçdaroğlu ile Akşener, mesajlarıyla FETÖ'ye göz kırpıyor

Kendilerini "KHK'lı" diye tanıtıp mağdur rolüne bürünen FETÖ'cüler, Millet İttifakı'ndan gelen mesajlarla moral buluyor. Kılıçdaroğlu ile Akşener, devlet kurumlarından atılmış FETÖ'cülere göz kırpıyor.

Gündem

21.03.2024, 15:09

Millet İttifakı liderleri verdiği mesajlarla Fetullahçı Terör Örgütü üyelerini cesaretlendiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FETÖ'cü sıfatlarını perdelemek için kendilerini 'KHK'lı diye lanse edenlere sahip çıkıyor. 

Kılıçdaroğlu, KHK kılıflı FETÖ üyelerine en net mesajı önceki gün Çorum'dan verdi. 15 Temmuz sonrası meslekten ihraç edilmiş eski bir özel harekât polisiyle konuştuğunu anlatan Kılıçdaroğlu, hakkında soruşturma olmadığını iddia eden sözkonusu kişinin göreve iade edilmesi gerektiğinden bahsederek "Sözüm söz, bütün bu adaletsizlikleri düzelteceğim. O kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın" dedi. 



Terör örgütünü devlete yerleştireceğini böylece açık biçimde ilan eden Kılıçdaroğlu'nun son vaadi, tam da FETÖ'nün çalışma sistemine hizmet edecek nitelikte görülüyor. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere devletin kurumlarına birbirinden farklı yöntemlerle militan sızdıran FETÖ, örgüt üyelerini 'mahrem' diye tabir ettiği kişileri kullanarak yönetiyor. 'Mahrem imamlar' öğretmen, sağlık memuru, doktor, maliyeci, bankacı yahut yüksek bürokrasiden herhangi biri olabiliyor. Hücre sistemi şeklinde örgütlenen FETÖ'de militanlar birbirlerine kod isimlerle sesleniyor. 

2024 KAHRAMANMARAŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş'ta hangi... Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ'U ÇABUK UNUTTU

"Yeter ki teröre bulaşmasın" diyerek FETÖ üyeliğini yalnızca silahlı saldırı suçuna indirgeyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'nün 'uyuyan hücrelerinin' nasıl birdenbire harekete geçirildiği unutmuş görünüyor. Kurumların personel başkanlıklarını ele geçirerek kamuya kendi militanlarını yerleştiren, devletin bütün kurumlarına sızabilmek için sınav sorularını çalıp milyonların hakkını yemekten çekinmeyen FETÖ üyeleri hakkında, en ufak delillerin bile değerlendirilmesi gerekiyor. ByLock, BankAsya, gazete ve dergi abonelikleri, himmet listeleri, itiraflar, ankesör aramaları soruşturmalarda başvurulan yöntemlerin başında geliyor. 

15 Temmuz işgal girişimi sonrası, haklarında soruşturma yürütülmese bile onbinlerce kişi FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle kamu kurumlarından 'idari tasarrufla' atıldı. Bunların başında Milli Eğitim Bakanlığı personeli ve örgütü koruyup kollayan yargı mensupları geliyor. Soruşturmalar kapsamındaki yüzlerce itirafa, tanıklığa ve FETÖ'nün girift çalışma sisteminin ortaya çıkmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılara ısrarlı desteği dikkat çekici bulunuyor. 

MHP Belediye Başkanı adayları 2024 | MHP kaç ilde aday... Haberi Görüntüle

AKŞENER'İN 'GARİBANLAR'I

15 Temmuz sonrası iki danışmanı FETÖ üyeliğinden tutuklanan Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti lideri Akşener de destek veriyor. Bir devlet memuru hakkında FETÖ üyesi olduğu konusundaki istihbarat bilgisini bile dikkate almayacağı şeklinde mesajlar veren Akşener, kamudan ihraçlar için 'mahkemenin mahkum etmesini' şart koşuyor. 



FETÖ'nün pek çok kumpasa imza atmış meşhûr emniyet müdürlerine 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi sahip çıkmasıyla hatırlanan ve seçimi kazandığında Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün gibi Fetullahçı polis şeflerini serbest bıraktıracağı sözü veren Akşener, 15 Temmuz sonrasında da 251 vatandaşı öldürmüş canilerden 'garibanlar' diye bahsetmişti. "Bütün ağababaları uçtu gitti, ne kadar gariban varsa içeride" diyen Akşener, ağırlaştırılmış müebbet kararıyla cezaevinde yatan FETÖ'cü canilerin yaptıklarını görmezden geldi. 

Yeni bir kalkışma olduğu takdirde, 'darbeyle mücadeleyi meşrû kılan' KHK'yı da sert biçimde eleştiren Akşener, "Bu kanun maddesi yok hükmündedir" demişti. Sonraki açıklamalarında da Akşener, "Soruşturma geçirmeyen ve beraat eden KHK'lılar bir an önce görevlerine iade edilmeli" şeklinde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in FETÖ yapılanmasının anlatıldığı TRT imzalı 'Mahrem' dizisini izleyip izlemediği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading