Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu, HDP ile 6 ay önce anlaştı! Kandil de devredeymiş

Kılıçdaroğlu, HDP ile 6 ay önce anlaştı! Kandil de devredeymiş

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesinin yankıları devam ediyor. Milletin meclisinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıkta neler konuşulduğu merak edilirken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, anlaşmanın 6 ay önce yapıldığını ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Türk siyasetinin günlerdir konuştuğu ziyaret geçtiğimiz günlerde TBMM'de gerçekleşti. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'la bir araya geldi.

Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Gürşmenin ardından kameralar karşısına geçen CHP lideri, açıklamalarında özgürlük ve özerkliklerden bahsetti.

Milletin meclisinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıkta neler konuşulduğu merak edilirken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, dikkat çeken bir yazı kaleme alındı.

''Kılıçdaroğlu, HDP ile 6 ay önce anlaştı'' başlıklı bir yazı kaleme alan Abdulkadir Selvi, şu ifadeleri kullandı;

''HDP, Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararını yeni açıkladı ama pazarlıklar 6 aydır sürüyordu. CHP’de arka kapı diplomasisini Sezgin Tanrıkulu yürütüyordu. Devrede bölgeden bazı işadamları vardı. Görüşme trafiği sadece CHP ile HDP arasında yürümüyordu. Kandil devredeydi. Bu süreçte Selahattin Demirtaş ve HDP’de önemli bir rol üstlendi. Mithat Sancar ve Pervin Buldan, CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerinde Meral Akşener ile Mansur Yavaş aday olduğu takdirde desteklemeyeceklerini ama Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu aday olursa destekleyeceklerini bildirmişlerdi. Kılıçdaroğlu onu bildiği için HDP’yi Meclis’te ziyaret ettikten sonra ağzı kulaklarındaydı. Kılıçdaroğlu, HDP ile mutabakatın sürdüğünü görmekten dolayı mutluydu. İş 6 ay önce bitmişti. Sadece zamanı geldiği için şimdi ilan edildi.''

PKK'yı kökünden kazıyacak büyük operasyon başlıyor! 'Efsane Tugay' Kuzey Irak bölgesine konuşlandı! PKK'yı kökünden kazıyacak büyük operasyon başlıyor! 'Efsane Tugay' Kuzey Irak... Haberi Görüntüle

PKK'NIN BİR NUMARALI YÖNETİCİSİ İŞARETİ VERMİŞTİ

Murat Karayılan'ın daha önce işareti verdiğini hatırlatan Selvi, ''Kandil’deki PKK’nın bir numaralı yöneticisi Murat Karayılan, “14 Mayıs’ta sadece cumhurbaşkanı değil, sistem değişecek” diyerek zaten günler öncesinden mesajı vermişti. Karayılan ayrıca, “6’lı Masa’ya operasyon çekmek istediler ama Altılı Masa dağılmadı” dedi. Sanki 6’lı Masa’nın 7’nci ortağı gibi. Kandil, Türkiye’yi bölmek için mücadele eden PKK terör örgütünün yönetildiği merkez. Karayılan da PKK terör örgütünün bir numaralı yöneticisi.CHP’de arka kapı diplomasisini Sezgin Tanrıkulu yürütüyordu. Devrede bölgeden bazı işadamları vardı.'' dedi.

BtcTurk Boğa Koşusu ne zaman, nerede olacak? BtcTurk Boğa Koşusuna nasıl katılınır? BtcTurk Boğa Koşusu ne zaman, nerede olacak? BtcTurk Boğa Koşusuna... Haberi Görüntüle

İŞ 6 AY ÖNCE BİTMİŞ

Görüşme trafiğinde Kandil'in de devrede olduğunu dile getiren Badulkadir Selvi, ''Görüşme trafiği sadece CHP ile HDP arasında yürümüyordu. Kandil devredeydi. Bu süreçte Selahattin Demirtaş ve HDP’de önemli bir rol üstlendi. Mithat Sancar ve Pervin Buldan, CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerinde Meral Akşener ile Mansur Yavaş aday olduğu takdirde desteklemeyeceklerini ama Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu aday olursa destekleyeceklerini bildirmişlerdi. Kılıçdaroğlu onu bildiği için HDP’yi Meclis’te ziyaret ettikten sonra ağzı kulaklarındaydı. Kılıçdaroğlu, HDP ile mutabakatın sürdüğünü görmekten dolayı mutluydu. İş 6 ay önce bitmişti. Sadece zamanı geldiği için şimdi ilan edildi.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading