Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu-Flake görüşmesinde Ünal Çeviköz ve Ortak Politikalar Mutabakat Metni detayı

Kılıçdaroğlu-Flake görüşmesinde Ünal Çeviköz ve Ortak Politikalar Mutabakat Metni detayı

CHP Genel Başkanı ve 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yle bir araya gelmesinden hemen öce ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake ile bir görüştü. Bu görüşmedeki dosya detayı ise akıllara "Kılıçdaroğlu ABD2den icazet mi alıyor?" yorumlarını getirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Türkiye'de seçimlere kısa bir süre kala ittifaklar şekilleniyor. Bir tarafta Cumhur İttifakı varken diğer tarafta Millet İttifakı var.

Millet İttifakı'nın ve 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı ve bir başka cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yle bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'den istediğini alamadı ama dikkatleri bu görüşmeden daha çok ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake ile yaptığı görüşme çekti.

Son dakika: İstanbul'da patlama! Ekipler bölgede Haberi Görüntüle

ÜNAL ÇEVİKÖZ VE TÜRK TEZLERİ

Muharrem İnce'yle görüşmesinden hemen önce Flake ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun yanında CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz de hazır bulundu. Bu görüşme gerek Kandil'den gerekse de ABD ve Batılı ülkelerden destek alan Kılıçdaroğlu için son derece önemli anlamlar içeriyordu. Çeviköz'ün daha önce ABD'nin Türkiye'ye müdahale etmesini savunması, Mavi Vatan konusunda Yunan tarafını desteklemesi ve Azerbaycan Ermenistan savaşında Azerbaycan'a verdiği verdiği destekten ötürü Türkiye'yi suçlaması bu görüşmede bulunmasını daha bir anlamlı kılıyor.

Yeşil Kart sonuçları belli oldu mu, açıklandı mı? Green Card... Haberi Görüntüle

ABD ONAY MAKAMI MI?

Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretindeki kayıp 8 saati de dikkate alındığında bu görüşmeye yüklenen anlam bir kat daha artıyor. CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmede masadaki bir detay esasında pek çok şeyi de açıklıyor. Masada CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin Ortak Politikalar Mutabakat Metni var. 6'lı masanın genel başkanlarının imzaladığı bu metinde hem FETÖ'yü, hem diğer terör örgütlerini ve hem de ABD'yi fazlasıyla sevindirecek ifadeler mevcut. Metinde kayyum uygulamalarına, Kanal İstanbul'a ve şehir hastanelerine kadar birçok alanda itirazlar var. Flake ile yapılan görüşmede Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin masaya getirilmiş olması Kılıçdaroğlu'nun onay makamı olarak ABD'yi görüyor olduğu yorumlarını akıllara getiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading