Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu depremzede çiftçiye yem verilmedi demişti: Bir yalanı daha çürütüldü

Kılıçdaroğlu depremzede çiftçiye yem verilmedi demişti: Bir yalanı daha çürütüldü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili bir yalanı daha çürütüldü. Kılıçdaroğlu depremzede çiftçilere yem verilmediğini iddia ederken Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere 5 milyar liralık destek sağlandığını duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 20:34

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından provokatörler depremlerle iligili yüzlerce asılsız iddia ortaya attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da deprem bölgelerindeki çiftçilere destek verilmediğini ve yem ulaştırılmadığını iddia etmişti. Hatay'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nu yalanlamış ve yem destekleme ödemlerinden hayvan ve yem hibesine kadar çiftçilere birçok kalemde hizmet verildiğini söylemişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kılıçdaroğlu'nun yalanını ortaya çıkan verileri paylaştı. Bakanlık tarafından paylaşılan veriler işte, şu şekilde:

Şeytanın aklına gelmeyecek vurgun! Formalite evlilik vaadiyle onlarca insanı tuzaklarına düşürdüler! Şeytanın aklına gelmeyecek vurgun! Formalite evlilik vaadiyle onlarca insanı tuzaklarına... Haberi Görüntüle

DEPRE BÖLGELERİNE 15 BİN 884 TON HAYVAN YEMİ GÖNDERİLDİ

Bakanlık, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden bu yana 11 ildeki üreticilere toplam 5 milyar liralık destek aktardı. Bölgeye, 15 bin 884 ton hayvan yemi gönderilerek toplam 1.4 milyar liralık destek sagladı.

İsrailli gazeteciden kan donduran sözler: Gazzelilerin kanından nehirler görmeliydik İsrailli gazeteciden kan donduran sözler: Gazzelilerin kanından nehirler görmeliydik Haberi Görüntüle

ÇİFTÇİNİN ZARARI AYNİ OLARAK KARŞILANACAK

Köy köy gezerek hasar tespit çalısmalarını hız kesmeden sürdüren bakanlık personeli, hayvanını kaybeden yetistiricilere sayısı kadar hayvan verecek. Cumhurbaskanı Erdogan'ın kararıyla depremden etkilenen 11 ilde arılı kovan, büyükbas, küçükbas ve kanatlı hayvanları zarar gören yetistiricilere adedi kadar hayvan temin edilecek. İl, ilçe hasar tespit çalısmalarının yapıldıgı ve Hayvancılık Bilgi Sistemleri'ne kayıtlı hayvanları telef olan yetistiricilerin, bulundukları bölgede üretime devam etmelerini saglamak, verimliligi artırmak ve hayvan saglıgı refahını saglamak için zararları ayni olarak karsılanacak.

Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı Park Bo Ram neden öldü? Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı... Haberi Görüntüle

BAKANLIK SAHİMSİZ KALMIŞ HAYVANLARI TESLİM ALIYOR

Depremzede üreticilerin sahipsiz kalmıs veya bakım imkânı olmayan hayvanlar Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından mahallinden teslim alınıyor. 841 büyükbas ve 3 bin 111 küçükbas hayvan kesime gönderildi.

Bombacı Mülayim kimdir? Bombacı Mülayim ne yaptı, olay ne? Bombacı Mülayim kimdir? Bombacı Mülayim ne yaptı, olay ne? Haberi Görüntüle

TOPLAM 5 MİLYAR LİRA DESTEK SAĞLANDI

Tarım Bakanlıgı, depremden etkilenen süt isletmeleri ve yetistiricilerinden 21 bin 631 ton süt alarak üretime dönüstürdü. Subatta Türkiye genelinde 15 milyar 274 milyon liralık tarımsal destegi üreticilere aktaran bakanlık, bu desteklerin 3.4 milyar lirasını depremzede 11 ildeki çiftçilere ayırdı. Toplam 5 milyar liralık tarımsal destek saglandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading