Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'dan Özgür Demirtaş'a 'Yatırım çekme' desteği ve 'para yönetimi' teklifi

Kılıçdaroğlu'dan Özgür Demirtaş'a 'Yatırım çekme' desteği ve 'para yönetimi' teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığı açıklamadan önce ekibini kurmak için çalışmalara başladı. Kılıçdaroğlu'nun ekibini oluşturmak için birçok isimle görüştüğü iddia edilmişti. Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'a "para yönetimini devretme" teklifinde bulunduğunu, ayrıca Türkiye'ye yatırım çekme konusunda destek istediğini öne sürüldü.

Gündem

23.01.2024, 20:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir "3 Aralık'ı bekleyin" çağrısı yapıyor. Kılıçdaroğlu yarın partisinin ana gündem maddesi ekonomi olan "Kalkınma Planı"nı açıklayacak.

Ekonomiye ilşkin yorumlarıyla adından sık sık söz ettiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile Kılıçdaroğlu baş başa akşam yemeği yedi. Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'a ettiği öne sürülen teklif ise çok konuşulacak. Demirtaş sosyal medyadaki bir paylaşıma da yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu yurt dışı ziyaretleri kapsamında ekonomi kadrosunu kurdu, alanında uzman birçok isme danıştı. Bu kadro arasında dünyaca ünlü Türk ekonomist Daron Acemoğlu, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Hacer Foggo ve Angela Merkel'in sağ kolu Jeremy Rifkin de yer alıyor. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dün bu isimler hakkında "Hepsi mükemmel tercihler" demişti. İddiaya göre Kılıçdaroğlu, Demirtaş'a "ekonomi yönetimini" teklif etti.

Elon Musk'tan heyecanlandıran Vine anketi: Vine tekrar mı açılacak? Elon Musk'tan heyecanlandıran Vine anketi: Vine tekrar mı açılacak? Haberi Görüntüle

OTELDE BAŞ BAŞA YEMEK

Kılıçdaroğlu, cumartesi günkü program için İstanbul'a bu hafta geldi. Dün akşam ise, Medya Koridoru'ndan Canan Kaya'nın aktardığına göre; Özgür Demirtaş ile Harbiye'deki Hilton Oteli'nde baş başa yemek yedi.

Görüşme saatler sürdü; masaya ekonomi, seçim stratejileri ve adaylık tartışmalar gibi birçok önemli başlık yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

'YATIRIM ÇEKME' DESTEĞİ VE 'PARA YÖNETİMİ' TEKLİFİ

Kaya, Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'a "para yönetimini devretme" teklifinde bulunduğunu, ayrıca Türkiye'ye yatırım çekme konusunda destek istediğini aktardı.

Öte yandan görüşmelerin bu kapsamda devam edeceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading