Yandex Metrica

Sitede Ara

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'ya 'Mustafa İslamoğlu'nu önerdi

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'ya 'Mustafa İslamoğlu'nu önerdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Altılı Masa'nın 9. toplantısından da bir aday çıkmadı. Ancak masanın ortaklarından CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olmak istiyor. Kendi ekibini kurmaya çalışan Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa liderlerine Diyanet İşleri Başkanı olarak Mustafa İslamoğlu’nu önerdiği iddia edildi. 

Gündem

24.03.2024, 23:07

CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa’ya Diyanet İşleri Başkanı için Mustafa İslamoğlu’nu önerdiği öne sürüldü. Masadan adaylık için onay alamasa da CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklaması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, bu aşamada ekibini oluşturmaya başladı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Haberi Görüntüle

İMAMHATİPLERİ HEDEF ALMIŞTI!

Kılıçdaroğlu’nun masaya sunduğu İslamoğlu hakkında imamhatip liselerini hedef alan paylaşımları nedeniyle dava açılmıştı. 

Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol bulundu? Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol... Haberi Görüntüle

AYASOFYA’NIN CAMİ OLMASINA KARŞI ÇIKMIŞTI! 

Mustafa İslamoğlu, yaptığı bir açıklamasında ise “Bir dönemimi İslamcı olarak geçirmekten çok pişmanım” diyerek skandal ifadeler kullanılmıştı. 

Kendini Reformist olarak nitelendiren Mustafa İslamoğlu, Ayasofya'yı cami olarak kullanmanın Kur'an-ı Kerim'e uygun olmadığını iddia etmişti. Kur'an'a aykırı olduğunu söyleyen İslamoğlu, "Kur'an’ın kabul etmediği bir eylemdir." diyerek söylemlerini savunmuştu. 

Terör kökünden ortadan kaldırılacak! Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında kritik isim Ankara'yı ziyaret edecek! Terör kökünden ortadan kaldırılacak! Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında kritik isim... Haberi Görüntüle

ALTILI MASANIN TASLAĞI DA KARŞILIK BULMADI 

Öte yandan yaklaşık 8 aydır 49 defa bir araya gelen Altılı Masa’nın ittifakında ortak aday bilmecesinin yanıtı bulunamadı. Altılı masa "Yarının Türkiyesi" ismiyle yeni anayasa çalışmasını açıkladı. Ancak sadece eskiye dönüş özlemi içeren taslak toplumda karşılık bulmadı.
Adaylık tartışmaları sırasında 6'lı masanın ortakları dün hazırladıkları anayasa taslağını açıkladı.Tanıtımı yapılan "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği" eskiye dönüş özlemini tekrarladığı için siyasi çevrelerde ve kamuoyunda beklenen etkiyi gösteremedi. Tüm bunlar yaşanırken kulislerde Altılı Masa’ya sunulan isimlerle ilgili iddialar dolaşmaya başladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading