Yandex Metrica
SON DAKİKA
Keşfin Fatih'i sondaja başladı

Keşfin Fatih'i sondaja başladı

Karadeniz gazında ilk ateşin yakılmasının ardından, Türkali-2 tespit kuyusunda ilk kuyu akış testi de tamamlandı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı gelişmeyi sosyal medyadan duyurdu: Keşfin Fatih'i yeni hedefi Türkali-4'te.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı gaz yakma töreninin ardından Fatih Sondaj Gemisi'nden yeni bir haber var. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türkali-2 tespit kuyusunda gerçekleştirilen ilk kuyu akış testinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Şirket haberi  Twitter hesabından yapılan paylaşımla duyurdu. 

Ali Tombaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajı: Sultanbeyli'miz her zaman Cumhurbaşkanının... Haberi Görüntüle

İKİ TEST DAHA VAR

Test edilen ilk rezervuar seviyesinden günde 0,75 milyon metreküp doğal gaz akışı sağlanıyor. Analiz sonuçları rezervuarın günlük 1,2 milyon metreküp üretim kapasitesi mevcut. 

Faaliyet sürecinde, kuyuda iki ayrı seviyede daha test yapılacak. Testten elde edilen veriler, ön mühendislik ve tasarım çalışmalarının optimizasyonu için kullanılacak.

AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman?... Haberi Görüntüle

''BİR DÖNÜM NOKTASI''

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, söz konusu testlerin Türkiye için bir dönüm noktası niteliği taşıdığını söylüyor:  "Sakarya Sahası'ndan yapılacak üretimin önemli bir ekonomik karşılığı olacağını gösteren akış değerleri, TPAO için yeni fırsatlara da işaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde 11 bin kilometrekare alanda yeni bir 3B sismik çalışmayı tamamladık. Sakarya Proje Ekibi, bir yandan sahanın geliştirilmesi, bir yandan da Amasra-1 keşfinin ardından olası yeni sahaların bulunması için gece gündüz çalışıyor."

Uzaktan çalışanlar dikkat! Terfi etmek istiyorsanız... Haberi Görüntüle

KANUNİ KUYU AKIŞ TESTLERİNİ YAPIYOR

Sakarya Gaz Sahası'nda Fatih Sondaj Gemisi tarafından açılan üçüncü kuyu olan Türkali-2'de 2 bin 154 metre su derinliğinde, 3 bin 950 metre son derinliğe kadar sondaj yapıldı.

Sahadaki kuyu akış testleri, TPAO envanterine 2020 yılında katılan Kanuni Sondaj Gemisi tarafından gerçekleştiriliyor. Akış testi, keşfedilen rezervlerden üretilebilecek doğal gazın akış hızı ve basıncı konusunda veri sağlıyor. Bu verilerle kuyuların ekonomik üretim potansiyeli hesaplanabiliyor.

KARADENİZ'DE 540 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ

Türkiye Karadeniz'de, ultra derin denizde gerçekleştirdiği arama çalışmalarında bugüne kadar toplam 540 milyar metreküp doğal gaz keşfetti. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi, deniz altında kurulacak doğal gaz üretim sistemi, Filyos kıyısında kurulacak bir işleme tesisi ve bu iki üniteyi birbirine bağlayacak boru hatlarından oluşuyor.

15 Mart İzmir'de yangın nerede çıktı? İzmir Kemalpaşa yangın neden... Haberi Görüntüle

GAZ YAKMA TÖRENİ YAPILMIŞTI

Karadeniz'deki doğalgaz keşfinde önemli virajlardan biri bu hafta dönüşmüş, Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz tören ile yakılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne bağlanarak önemli açıklamalarda bulunmuş, "Karadeniz'de açtığımız kuyular ilk değildir, son da olmayacaktır." ifadelerini kullanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading