Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kene tehlikesi hortladı! O illere dikkat

Kene tehlikesi hortladı! O illere dikkat

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan 3 çocuk annesi kadın hastanede hayatını kaybetti.

Gündem

23.01.2024, 22:11

Türkiye'nin hemen hemnen her yaz kabusu haline gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bir kez gündeme oturdu. Kene ısırması nedeniyle Bingöl'deki Yedisu Devlet Hastanesi'ne başvuran Seyman Atuk (36) isimli kadına KKKA teşhisi konuldu. Kontrollerin ardından Atuk, sağlık durumunun ağır olması nedeniyle Erzincan Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, buradaki tedavisinin ardından da Trabzon'daki bir hastaneye götürüldü. Ancak talihsiz kadın hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti. Seyman Atuk'un 3 çocuk annesi olduğu öğrenildi.

18 Mart (yarın) Çanakkale'de üniversiteler tatil mi? Çanakkale'de üniversitelerde ders... Haberi Görüntüle

BU İLLERE DİKKAT

Öte yandan uzmanlar kene ısırması vakalarının en çok görüldüğü Tokat, Yozgat, Sivas, Bingöl Gümüşhane, Erzincan ve Kars’ta ikamet ya da bu illeri kapsayan bölgelere seyahet eden vatandaşları uyardı. Kene ısırığına karşı dikkatli olunması, kırsal bölgelerde başta bacaklar olmak üzere teni kapatıcı giysilerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading