Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kemal Kılıçdaroğlu ülkedeki bakanlıklardan bihaber

Kemal Kılıçdaroğlu ülkedeki bakanlıklardan bihaber

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere mektup yazarak 'İklim Bakanlığı’nı kuracağız' dedi. Oysa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı, 29 Ekim 2021'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirilmişti.

Gündem

01.02.2024, 12:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere iklim mektubu yazdı. İklim değişikliği ve iklim değişikliğine bağlı gelişmelerin geleceği tehdit ettiğinin anlatıldığı mektupta gençlere 'İklim Bakanlığı'nı kuracağız' dedi.

18 Mart (yarın) Çanakkale'de okullar tatil mi? Çanakkale'de Pazartesi okul... Haberi Görüntüle

O BAKANLIK ZATEN VAR

Oysa, CHP liderinin sözünü ettiği bakanlık 29 Ekim 2021 tarihli ve 31643 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 85 sayılı Cumhurbaşkanlığı Karanamesi ile kurulmuştu. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirilmiş ve iklim değişikliği politikaları başlatılmıştı.

LGS'ye nasıl, nereden başvuru yapılır 2024? LGS son başvuru tarihi... Haberi Görüntüle

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİYLE MÜCADELE EDİLİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; yerleşmeye, çevreye ve yapılaşmaya dair mevzuatı hazırlamak, kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütmek, uygulamaları denetlemek, mesleki hizmetlerin gelişmesini sağlamak, çevre kirliliğini önlemek ve çevremizin ve doğanın korunmasını sağlamak ve iklim değişikliği etkileriyle mücadele etmek üzere yapılandırılmış, gelecekteki tehditlere önlem alma amacı ile kurumsallaşmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading