Yandex Metrica

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortakları Türk ordusunu zehir zemberek ifadelerle kınadı! PKK ne dediyse aynısına imza attılar

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortakları Türk ordusunu zehir zemberek ifadelerle kınadı! PKK ne dediyse aynısına imza attılar

Son dakika haberi... PKK'nın siyasi kanadı HDP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye kuzeyine yönelik hava harekâtı hakkında zehir zemberek bir açıklamaya imza attı.

Gündem

23.01.2024, 18:45

Millet İttifakı'nda CHP'nin gizli ortağı HDP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK/YPG/YBŞ'ye yönelik operasyonlarından rahatsız oldu. Sincar, Derik ve Mahmur'a yönelik hava harekâtının ardından terör örgütünün yayın organları ne dediyse aynı argümanlara sarılan HDP, Türkiye'yi "DEAŞ/IŞİD'e destek vermekle" suçladı; saldırılarda Kürtlerin hedef alındığını iddia etti. 

Pervin Buldan ile Mithat Sancar'ın eşbaşkanlığını yürüttüğü parti, Kış Kartalı Harekâtına dair açıklamayı hazırlamak üzere Merkez Yürütme Kurulunu topladı. Yapılan toplantının ardından açıklanan zehir zemberek bildiride hükümetin 'insanlığa karşı suç işlediği' ileri sürüldü. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortakları, Türkiye'nin ordusu ve hükümetine yönelik şu ithamlarda bulundu: 

Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Patiswiss yeni CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun eşi mi? Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Patiswiss yeni CEO'su Elif Aslı Yıldız... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU BU SÖZLERE NE DİYECEK?

"Haseke'de IŞİD saldırısının hemen ardından yapılan bu operasyonlar, AKP’nin IŞİD’le işbirliği içerisinde Kürtlere karşı yeni bir hamle başlattığını açıkça göstermektedir. IŞİD gibi insanlığa karşı ağır suçlar işleyen örgütün Haseke’ye saldırdığı sırada, AKP’nin savaş siyasetinden sorumlu yetkililerin de Şırnak’ta bu operasyonların hazırlıklarını yerinden izlemeye gitmeleri AKP-IŞİD işbirliğini bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır."

"İç siyasette çözülmeyi ve çöküşü yaşayan AKP-MHP iktidarı Haseke’de IŞİD’den beklediği zaferi alamayınca bütün imkanlarıyla daha önce IŞİD saldırılarına maruz kalan Mexmûr Kampı, Şengal ve Derik’i hedef alması sadece Kürt düşmanlığının bir sonucu değil aynı zamanda yaşadığı çöküşü gizleme çabasıdır."

"NATO, ABD ve Irak hükümeti başta olmak üzere bütün uluslararası güçlerin Kürtlere yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalması bütün dünya halkları için utanç vericidir. HDP olarak, bu saldırıyı ve saldırın arkasında olan bütün güçleri kınıyoruz. Kürt halkına karşı başlatılan bu operasyonların bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunuyoruz.  Herkes bilmelidir ki bu saldırılar IŞİD başta olmak üzere Kürtlere düşman olan bütün karanlık örgütlerin güçlenmesine yol açmaktadır. Aynı zamanda gerek Irak’ta gerekse Suriye’de yaşanan istikrarsızlık bu ve benzeri saldırılarla daha da derinleşme riski taşımaktadır."   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading