Yandex Metrica

Kemal Kılıçdaroğlu güvence vermişti! HDP 'özgür kalacaklar' listesi hazırladı

Kemal Kılıçdaroğlu güvence vermişti! HDP 'özgür kalacaklar' listesi hazırladı

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iktidar değişiminin anahtarının partisinde olduğunu belirtti. Mithat Sancar, seçimin ardından Selahattin Demirtaş, Osman Kavala başta olmak üzere birçok ismin serbest kalacağına dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Seçimlere iki aydan kısa bir süre kalırken Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde HDP ile TBMM'de görüştü.

HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar'la yaklaşık bir saat görüşen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapalı kapılar ardından ne tür pazarlıklar yaptığı PKK'nın siyasi şubesine neler vadettiği merak ediliyor.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, dün akşam CHP'nin fonladığı Halk TV televizyonunda programa katıldı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan pazarlıktan bahsetti.

Gazeteci İsmail Küçükkaya Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın, Gezi Parkı tutuklularının serbest kalmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz" sözünü hatırlattı.

İsmail Küçükkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlere tepki gösterdiğini aktardı ve Mithat Sancar'ın görüşünü sordu.

Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan? Ceza konseri saat kaçta, nerede olacak? Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan?... Haberi Görüntüle

''İKTİDARI DEĞİŞTİRMEKLE MÜMKÜN''

HDP'li Mithat Sancar, mevcut iktidarın gönderilmesi halinde Selahattin Demirtaş başta olmak üzere birçok terör suçundan tutuklu ismin serbest bırakılmasının mümkün olacağını belirtirken “Bütün bu arkadaşlarımızın özgür olması bu iktidarı değiştirmekle mümkün.” şekinde konuştu.

Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can Kaya kolunu-omzunu mu kırdı? Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU GÜVENCE VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce terör suçundan tutuklu isimleri serbest bırakmayı vaat etmiş ve şunları söylemişti;

"Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın, Gezi Parkı tutuklularının serbest kalmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading