Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kemal Kılıçdaroğlu: 6 okumuzdan birisi zaten milliyetçilik

Kemal Kılıçdaroğlu: 6 okumuzdan birisi zaten milliyetçilik

Dün akşam Habertürk'te katıldığı televizyon programında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 'kim daha milliyetçi' tartışmasına değinirken ''6 okumuzdan birisi zaten milliyetçilik. Biz zaten milliyetçi partiyiz. Bir tanesi devletçilik. Milliyetçilik vatanseverlik değil midir?" ifadelerini kullandı.

Gündem

06.02.2024, 02:05

14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde milletvekilliği sonuçları netleşti ancak adaylar yüzde 50 barajını aşamadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

En yüksek oyu alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda bir kez daha yarışacak.

Milyonlar, pazar günü yeniden sandık başına gidip ülkeyi hangi liderin yöneteceğine karar verecek.

İkinci tur öncesi söylemlerini değiştiren ve milliyetçilerin oyuna göz diken Kılıçdaroğlu seçim stratejisinde farklı bir yol izledi.

İkinci tur için her fırsatta göçmen meselesi ve milliyetçilik vurgusu yapmaya başlayan Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı lideri Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklaması sonrası hayal kırıklığına uğradı.

CHP'de DEM krizi! Diyarbakır İl Başkanı Atik, Burcu Köksal'ı hedef... Haberi Görüntüle

''6 OKUMUZUDAN BİRİSİ ZATEN MİLLİYETÇİLİK''

Dün akşam Habertürk'te katıldığı televizyon programında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 'kim daha milliyetçi' tartışmasına değindi ve şunları kaydetti;

''6 okumuzdan birisi zaten milliyetçilik. Biz zaten milliyetçi partiyiz. Bir tanesi devletçilik. Milliyetçilik vatanseverlik değil midir?" 

2024 Ataşehir iftar çadırı kuruldu mu? Ataşehir'de iftar çadırı nereye... Haberi Görüntüle

''7 TANE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI NEDEN OLMASIN''

7 Cumhurbaşkanı yardımcılığıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya yanıt veren CHP lideri, "Zaman zaman eleştiri geliyor. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olur mu? Yav neden olmasın" ifadelerini kullandı.

Sızma girişimine izin yok! PKK'lı terörist MİT'in desteklediği operasyona paketlendi Haberi Görüntüle

Adem Albayrak kimdir? Yargıtay Başkanvekili Adem Albayrak nereli? Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, ben ülkücülük nedir bilirim. İyi bilirim ha. Rahmetli ülkücü bir amcanın yeğeni olarak yetiştim. Benim ilk okuduğum, yani bir de okuma yazmayı erken öğrendim falan böyle Dede Korkut destanıdır. Oğuz Kaan destanıdır, onları okudum yani." 


Loading