Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kaybedenler kulübü: Bakanlık hayali kurarken milletvekilliğinden oldular!

Kaybedenler kulübü: Bakanlık hayali kurarken milletvekilliğinden oldular!

CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Bülent Kuşoğlu, Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Ahmet Akın, Engin Özkoç, Muharrem Erkek ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, bakan olacakları gerekçesiyle Kemal Kılıçdaroğlu tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmediler. Seçimin kaybedilmesiyle bu isimler milletvekili unvanlarında da oldular.

Gündem

23.01.2024, 20:58

28 Mayıs günü yapılan seçim çalışmalarının ardından Erdoğan'ın zaferi sonrası CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere önemli isimler milletvekili adayı olmadı.Bu isimler arasında CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Bülent Kuşoğlu, Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Ahmet Akın, Engin Özkoç ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka bulunuyor. 

Terör propagandası! Netflix'in '3 cisim problemi' dizisinde skandal: PKK'yı temsil... Haberi Görüntüle

MİLLETVKİLLİKLERİ DÜŞTÜ 

Seçimlerin kazanılması durumunda Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in Adalet Bakanı, Ahmet Akın’ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı,  Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın, Kadın, Aile ve Çocuk Bakanı,  Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin Hazine Bakanı, Onursal Adıgüzel'in Bilişim Bakanı, Bülent Kuşoğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Engin Özkoç'un ise İçişleri Bakanı olarak planlanmıştı. Seçimdeki ağır mağlubiyetin ardından bu isimler milletvekilliklerinden de oldular . 

22-23-24 Mart BİM aktüel ürünler! BİM'de bu hafta hangi ürünler... Haberi Görüntüle

"BAKANLAR MECLİS DIŞINDA OLSUN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakan yapılacak isimlerin milletvekili adayı gösterilmemesiyle ilgili Halk TV'de katıldığı programda şunları söylemişti: "6 lider olarak yazılı olmamakla beraber sözlü bir mutabakatımız oldu. Bakan olmak isteyenler milletvekili olmayacak. Çünkü parlamentoda dengeler çok hassas olabilir. Dolayısıyla bakanlar Meclis dışından olsun diye." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading