Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kavcıoğlu: Bankacılık sektörümüz çok güçlü

Kavcıoğlu: Bankacılık sektörümüz çok güçlü

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme Kurumu ve Türkiye Bankalar Birliği üyeleriyle görüştü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, “Bankacılık sektörümüz çok güçlü. Son dönemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 18:21

Türkiye Bankalar Birliği’ndeki toplantıya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, HSBC Türkiye CEO’su Selim Kervancı, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan ve Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ'un da aralarında bulunduğu banka müdürleri ve yöneticileri katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı saat 17.15'te başladı.

Türk lirası ve döviz kuruyla ilgili yaşanan son gelişmeler görüşüldü. Merkez Bankası yönetimi Bankalar Birliği üyeleriyle beraber yol haritasını değerlendirdi.

Merkez Bankası'ndan daha önce yapılan açıklamada döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden uzak fiyat oluşumlarının gözlemlendiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele AK Parti değil, mesele doğrudan Türkiye'dir! Haberi Görüntüle

KAVCIOĞLU: BANKACILIK SEKTÖRÜMÜZ ÇOK GÜÇLÜ

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, “Merkez Bankası, BDDK ve sektör birbiriyle uyum içerisindedir. Bankacılık sektörümüz çok güçlü. Genel değerlendirmede bulunduk. Son dönemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdik. Bu toplantılar daha önce ayarlanan toplantılar, bir olağan üstü gelişme toplantısı değil.” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading