Yandex Metrica

Katarlının LGBT cevabı Twitter tarihinin en beğenilen mesajlarından biri oldu

Katarlının LGBT cevabı Twitter tarihinin en beğenilen mesajlarından biri oldu

Üzerindeki LGBT tişörtü nedeniyle stadyuma alınmayan Amerikalının serzenişine bir Katar vatandaşı tarafından verilen cevap Twitter tarihinin en çok paylaşılan mesajları arasına girdi.

Gündem

17.02.2024, 23:44

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, LGBT propagandasına izin vermeyerek takdir topluyor. Grant Wahl adlı bir Amerikalı, ABD ile Galler milli takımları arasında oynanan futbol karşılaşmasına giydiği 'renkli' tişört nedeniyle alınmadığını iddia ederek sosyal medya hesabında bir fotoğraf paylaştı. 

Stadyum görevlilerinin kendisine "Öncelikle tişörtünüzü değiştirmelisiniz" dediğini söyleyen Wahl, üzerinde LGBT renkleri bulunan tişörtünü değiştirmeyi reddettiği için stattan geri çevrildiğini duyurdu. 

Olay, Türkiye'de fondaş medya başta olmak üzere çok sayıda yayın organı tarafından Katar'a yönelik eleştiri cümleleriyle servis edildi. Ancak Amerikalı Grant Wahl'a bir Katar vatandaşının verdiği cevap Twitter tarihinin en çok paylaşılan ve en beğenilen mesajlarından birini ortaya çıkardı. 

Yaklaşık 140 bin takipçisi bulunan Katarlı Nayef bin Nahar, LGBT destekçisi Amerikalı Grant Wahl'ın mesajını alıntılayarak ona şu cevabı verdi:

"Bir Katarlı olarak olanlardan gurur duyuyorum. Batılılar değerlerinin evrensel olmadığını ne zaman anlayacak bilmiyorum. Eşit derecede saygı gösterilmesi gereken farklı değerlere sahip başka kültürler de vardır. Unutmayalım ki 'batı' insanlığın sözcüsü değildir."

Twitter'daki bu mesaj birdenbire patlama yaptı, paylaşım rekorları kırdı. Katarlı Nayef bin Nahar'ın cümleleri 30 saat içerisinde yarım milyonu aşkın beğeni aldı, 150 binin üzerinde hesap tarafından paylaşıldı. Sözkonusu mesaja yönelik beğeni sayısının 1 milyonun üzerine çıkacağı sanılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading