Yandex Metrica
SON DAKİKA
Karot testi nedir, nasıl yapılır? Karot testi başvurusu nasıl yapılır? Karot testi zararlı mı?

Karot testi nedir, nasıl yapılır? Karot testi başvurusu nasıl yapılır? Karot testi zararlı mı?

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş depremi sonrasında birçok vatandaş oturudları binaların sağlam olup olmadığını öğrenmek istiyor. Binaların sağlam olup olmadığını ise karot testi yapılarak öğrenebilirsiniz. Peki, Karot testi nedir, nasıl yapılır? Karot testi başvurusu nasıl yapılır? Karot testi zararlı mı?

Gündem

23.01.2024, 20:27

Karot testi nedir, nasıl yapılır? Asrın felaketi olarak nitelenen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında milyonlarca vatandaş binalarının sağlam olup olmadığını öğrenmk için arama motorlarına, Karot testi nedir, nasıl yapılır? Karot testi başvurusu nasıl yapılır? Karot testi zararlı mı? sorularına yanıt arıyor. Ayrıca bu testin ücretsiz olup olmadığı da merak konusu. Bizde sizler için bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını haberimizde derledik. 

Trafik ışıkları değişiyor! Dört renkli trafik ışığı mı geliyor? Beyaz... Haberi Görüntüle

Son dakika... MSB: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı! Haberi Görüntüle

KAROT TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Karot testi nasıl yapılır? Karot testi yapılması için test yapılacak olan binanın duvarlarından silindir şeklinde beton örneği alınıyor. Sonrasında ise beton örneğikarot makineleri ile hazırlanıyor. Bu test, betonların direnci ve kalitesi konusunda bina sakinlerine detaylıca bilgi veriyor. 

Karot testi esnasında kritik olan şey, karot örneğinin uygun ve doğru bir bölgeden alınması olarak uzmanlar tarafından belirtiliyor. Rastgele karot örneği almak binalarınız adına sağlıklı olmaz. 

Deprem yönetmeliğine göre yapılan testlerde C20'nin altında kalan betonlar risk grubu içerisinde sayıldığından ötürü  binanın yıkım işlemi gerçekleşmesi gerekiyor. Binanın dayanıksız olduğu ilk olarak binanın raporunu hak sahipleri ile paylaşılıyor.

Erzincan'daki toprak kaymasında yeni gelişme: Toprak tahliyesi esnasında bulundu Haberi Görüntüle

30 bin TL'lik yardım! Turgut Altınok minibüs esnafına müjdeyi verdi:... Haberi Görüntüle

KAROT TESTİ ZARARLI MI?

Evet gelelim milyonlarca kişinin merakla beklediği sorunun cevabına. Talimatlara uygun ve doğru yapılan karot testi binanın denge ve yapısına hiç zarar vermez. Rastgele bir binanın uygun olmayan bir bölgesinden karot testi almak binanın yapısını bozarak depreme karşı sorun oluşturabilir. Belirli bir plan ve kontrol doğrultusunda yapılması gereken bu test aksi bir durumda bina için yüksek risk oluşturabilir.

Mehmet Akarca kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

Aaron Taylor-Johnson kimdir? Yeni 007 James Bond kim olacak? Haberi Görüntüle

KAROT TESTİ ÜCRETSİZ Mİ?

Karot testi ücretsiz mi? Karot testi ücreti bölgenin nerede olduğuna ve bina büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebiliyor. Fakat belediyelerde ücretsiz şekilde karot testi yaptırabiliyorsunuz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading