Bizans döneminde 6. yüzyılda Kariye Kilisesi olarak inşa edilen yapıt, İstanbul'un fethinden sonra Sultan II. Bayeizd'in sadrazamlarından Atik Ali Paşa tarafından camiye çevrişmişti.
Eyüp Belediyesi ücretsiz İstanbulkart başvurusu | Eyüpsultan öğrenci ücretsiz İstanbulkart...434 YIL EZAN OKUNAN CAMİİ'Yİ CHP KAPATTI
Tarihi yapıt, CHP'nin iktidarlığı döneminde Bakanlar Kurulu'nun 2 Ağustos 1954 trahinde aldığı bir kararla müzeye çevrildi.
Mahkeme, o teröristler hakkında kararını verdi: Mağaranın etrafına patlayıcı yerleştirip...KARİYE CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILACAK
2020 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararıyla Dinayet İşleri Başkanlığı'na devredilen Fatih ilçesinde bulunan Kariyer Camii, dış mekandaki restorasyonun tamamlanmasıyla ibadete hazır hale getirildi.
Dışişleri'nden 'Türk karasularının ihlaline' ilişkin açıklama: İddialar gerçeği yansıtmıyor!79 YIL SONRA EZAN SESİ DUYULACAK
Restorasyon işlemleri devam ederken, tarihi yapıt müze olarak ziyarete açık tutuldu. Düzenlemelerin tamamlanmasının ardından abadete açılması kararı verilen Kariyer Camii'de 79 yıl sonra ezan sesi duyulacak.
Tarihi caminin yüzde 100 yün ve özel tasarım kırmızı halılarla döşenen tarihi caminin ibadete açılması için çevre düzenlemeleri yapılmakta.
Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! DNA örnekleriyle eşleştirme yapılacakAÇILIŞ TARİHİ
Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, restorasyonu büyük bir titizlikle sürdürülen Kariye Camii'nin mayısta ibadete açılmasına yönelik çalışmaların başladığı, açılış tarihinin ise çalışmalar tamamlanınca bildirileceği ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD medyasına konuştu: Hamas'a terör örgütü olarak bakmıyorumKARİYE CAMİİ MOZAİK DEKORATİF ÖĞELERLE GÜÇLENDİRİLİYOR
Kariye Camii, dışarıdan bakıldığında taş ve tuğla duvarlarıyla sade bir yapı gibi görünüyor. Kubbesinin sadece kasnağı orijinal olarak bugüne gelen Kariye Camii'nin yıkılan kubbesi ahşaptan yapılarak üzeri alçı ile kaplanmıştı. Uzunlamasına dikdörtgen bir yapıya sahip olan tarihi caminin içerisinde 16 adet pencere yer alıyor.
Camideki bu pencerelerin ise içerideki bölümün aydınlatılması için uzun şekilde yapıldığı biliniyor. Zemininde ve duvarlarında mermer kullanılan tarihi caminin iç mekan süslemelerinde mozaik ve freskler bulunuyor.