Yandex Metrica

Sitede Ara

Karanlık Oda'ya inat Kur'an öğrendiler: 2 milyon çocuk kurslara koştu

Karanlık Oda'ya inat Kur'an öğrendiler: 2 milyon çocuk kurslara koştu

Yurdun dört bir yanında 2 milyona yakın çocuk, Diyanet'in düzenlediği kurslara katılarak Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. 1,5 aylık eğitim seferberliği İsrail yanlısı OdaTV'yi rahatsız etti.

Gündem

23.01.2024, 17:51

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 5 Temmuz ile 20 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarına tam 1 milyon 906 bin 615 öğrenci katıldı. 

Diyanet'e bağlı cami ve eğitim kurumlarında verilen Kur'an-ı Kerim kurslarına çocuklar büyük ilgi gösterdi. 

Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına büyük oranda uyularak yapılan faaliyetler sırasında çocuklar için eğitici-öğretici pek çok etkinlik de düzenlendi. 

Başta satranç, dama, yap-boz olmak üzere zihni geliştiren oyunların yanında çocuklar zaman zaman bisiklet ve kaykayla spor yapma imkanı da buldu. 

Üstelik çocuklara, Kur'an öğreticileri tarafından hemen her gün ufak hediyeler de verildi. 

68 bin cami ile 13 bin Kur'an kursunda yürütülen faaliyetler sırasında çocuklar 1,5 boyunca arkadaşlarıyla sosyalleşme imkanı buldu. 

110 bin din görevlisinin verdiği Kur'an-ı Kerim eğitimleri neticesinde çocuklar, İslâm dininin kutsal kitabını okuma şerefi elde etti. 

Kurslara 1 milyon 32 bin 615 erkek, 874 bin de kız öğrenci katıldı. Hem yüzyüze hem de çevrimiçi ortamda düzenlenen kursların gelecek yaz da devam etmesi bekleniyor. 

Diyanet'in gururla paylaştığı bu tablo Türkiye'de bazı kesimleri ise rahatsız etti. İsrail yanlısı yayınlarıyla tanınan OdaTV sitesi, 'pandemi şartlarını' bahane ederek Kur'an öğrenen çocukları hedef aldı. 

"Türkiye okullarda yüz yüze eğitimi tartışırken meğer 1 milyon 906 bin 615 öğrenci..." başlığıyla haber yayınlayan Soner Yalçın yönetimindeki sitenin, cümlenin devamını getirmekten çekinmesi dikkat çekti. 

İslam düşmanlığının alenen görülmesinden endişe eden OdaTV editörleri, yarım bıraktıkları cümlenin sonunu "...camiye gitmiş/...Kur'an öğrenmiş" şeklinde tamamlamaktan 'tırstı'.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading