Yandex Metrica

Karagül: Sömürge dönemi bitti Jeff, geldiğin gibi dönersin!

Karagül: Sömürge dönemi bitti Jeff, geldiğin gibi dönersin!

TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül bugün Yeni Şafak gazetesindeki yazısında Türkiye'ye hadsiz tehditlerde bulunan ABD'nin yeni Ankara Büyükelçi adayı Jeff Flake'e sert eleştirilerde bulundu. "Ne o, seni buraya 'sömürge valisi' olarak mı gönderecekler? Kulağına öyle mi fısıldadılar?'' diye soran Karagül, 'Sana Erdoğan’ı devir, kahraman ol' mu dediler? Anladık, 2023 iç çatışma planları için geliyorsun. Sömürge dönemi bitti aptal!'' ifadelerini kullandı. İbrahim Karagül, Flake'e bir de geçmişten örnek verdi.

Gündem

23.01.2024, 18:03

TRHaber.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Yeni Şafak gazetesindeki yazısında, daha göreve gelmeden Türkiye'yi tehdit etmeye başlayan ABD’nin yeni Ankara Büyükelçi adayı Jeff Flake'in küstah açıklamalarına sert tepki gösterdi. 

Karagül, Rusya'dan daha fazla S-400 alınması halinde yeni yaptırım tehdidinde bulunan Flake'e hitaben yazdığı yazının başlığında ''Sana “Git Erdoğan’ı devir” talimatı mı verildi Jeff? 2023 için mi geliyorsun? Sömürge dönemi bitti aptal! Geldiğin gibi geri dönersin!'' ifadelerini kullandı.

Mehmetçik bayram temizliğinde! MSB duyurdu: Irak'ta 5 terörist etkisiz! Mehmetçik bayram temizliğinde! MSB duyurdu: Irak'ta 5 terörist etkisiz! Haberi Görüntüle

''SANA 'ERDOĞAN'I DEVİR KAHRAMAN OL' MU DEDİLER?''

Flake'in daha göreve gelmeden Türkiye’yi tehdit etmeye başladığının altını çizen İbrahim Karagül, Flake'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'baskıcı lider' eleştirilerine de sert tepki gösterdi. 

Flake için şu ifadeleri kullandı: ''Erdoğan rejimi” demiş. “Baskı” demiş. “Demokrasi” demiş. “Türkiye ile ilişkimiz de derin zorluklarla karşı karşıya” demiş.

“Yeni Rus silahları almaması için Türkiye’yi uyarıyorum” demiş. “Türkiye’yi sorumlu tutacağız” demiş. İçerideki muhalefete sinyaller göndermiş. Terör ortaklarına umut göndermiş. Korku dağıtmış, rüzgâr estirmiş, kuru gürültü yapmış, Washington’da hava atmış.

Ne o, sana “git Erdoğan’ı devir” emri mi verdiler? Sömürge valisi misin sen! Ne o, seni buraya “sömürge valisi” olarak mı gönderecekler? Kulağına öyle mi fısıldadılar? “Git Erdoğan’ı devir, kahraman ol” mu dediler?

“FETÖ’yü, PKK’yı, içeride kurduğunuz ittifakı yanına al ve 2023’e kadar bu işi bitir” mi dediler?

“Darbe yaptır, iç savaş çıkar, Erdoğan karşıtlarını örgütle” mi dediler?

“Türkiye’yi yeniden kontrol altına al, Suriye’ye dönüştür” mü dediler? “Türkiye’yi durdur, durduramazsan teröre boğ” mu dediler?''

Teröre geçit yok! BOZDOĞAN-24 operasyonunda 15 şüpheli yakalandı Teröre geçit yok! BOZDOĞAN-24 operasyonunda 15 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

''DEMOKRASİYİ BU ÜLKEDE DARBE YAPARKEN DÜŞÜNECEKTİNİZ''

ABD'nin büyükelçi adayının Türkiye'deki muhalefetle olası ilişkisini sorgulayan İbrahim Karagül, Flake'e ABD'nin derdinin artık Türkiye siyasetine etki edememesi olduğunun altını çizdi: 

''Ne o Jeff, Biden’ın “muhalefeti destekleyip Erdoğan’ı devireceğiz” diye ifade ettiği “darbe süreci” seninle yeniden mi başlatılacak?

Biz bu işin “muhalefet”le bitmediğini, bu ortaklığın öyle yürümediğini, o kirli, o karanlık, o kanlı müdahalelerin ne olduğunu bilmiyor muyuz? Bu sözlerin arkasındaki hesabı okuyamıyor muyuz sence? Ne o, şehirlerimizde yine bombalar mı patlatacaksınız!

Daha bir seçimi bile doğru düzgün yapamadınız, Kongre binanız işgal edildi, bize demokrasiden mi söz ediyorsun?

O demokrasiyi, bu coğrafyada, bir milyondan fazla insanın kanını dökerken düşünecektiniz. O demokrasiyi bu ülkede darbe yaparken, terör örgütlerini organize ederken, sokaklarımızda bombalar patlatırken düşünecektiniz!

Sizin hoşunuza gitmeyen her şey “baskı” oluyor değil mi? İnsanların ülkesinin çıkarlarını düşünmesi tehdit oluyor öyle mi? Bu ülkeyi artık parmağınızda oynatamıyor oluşunuz tehlike oluyor, öyle mi?''

Dehşet anları kamerada! Pitbull sahibine ve ailesine saldırdı: 3 kişi ölümden döndü Dehşet anları kamerada! Pitbull sahibine ve ailesine saldırdı: 3 kişi... Haberi Görüntüle

''ANLADIK 2023 PLANLARI İÇİN GELİYORSUN AMA SÖMÜRGE DÖNEMİ BİTTİ''

Jeff Flake'in 2023 seçimleri öncesi oynayacağu muhntemel rolü sorgulayan İbrahim Karagül, şöyle devam etti:

''Anladık, 2023 iç çatışma planları için geliyorsun. Sömürge dönemi bitti aptal!

Anladık, sen bu ülkeye “özel görevli” olarak geliyorsun. 2023 iç çatışma tezlerini uygulamak için geliyorsun. Darbe kurgulamak, içeriyi organize etmek için geliyorsun.

Bu ülkeye nefret ve kötülükle geliyorsun. Demokrasi söylemi arkasına gizlenmiş bir plan için geliyorsun.

Sömürge dönemi bitti aptal!

“Eyalet valiliği” misyonu kendinizi kandırmadan başka bir şey değil.

Tarihe, dünyaya, ülkelere, küresel güç kaymalarına dikkatli bak. Dünya Washington’daki tiyatrolarla alay gediyor, kendi iç gerilimleriniz ve zaaflarınızı izliyor aptal.

Afganistan’dan niye kaçtın, Afrika ve Ortadoğu’dan, Güney ve Orta Asya’dan niye kovuluyorsun dikkatli bak. Hani ne oldu o haritaya? Ege haritanız da çökecek.

İçeride ve çevremizde Türkiye karşıtı Cephe kurduğunuzu görmüyor muyuz Jeff! Doğu Akdeniz’de ve Ege’deki üslerinizin amacını bilmiyor muyuz?

Ege adalarını silahlandırmanızı, Dedeağaç’ta bile üs kurmanızı, neye hazırlandığınızı anlamıyor muyuz? İran sınırından Akdeniz’e harita çalışmanız Türkiye’yi kuşatma planıydı, anlamadık mı?

Türkiye’yi durdurmak için içeride, Batı’da, coğrafyada bütün düşmanları bir araya toplamanızı izlemiyor muyuz? Mesele sadece Erdoğan değil, mesele 21. yüzyılda büyük uyanışı yakalayan Türkiye’yi durdurmak, okuyamıyor muyuz sanıyorsun.''

Son dakika... Valilik duyurdu! İstanbullulara sel uyarısı: Bu geceye dikkat Son dakika... Valilik duyurdu! İstanbullulara sel uyarısı: Bu geceye dikkat Haberi Görüntüle

YENİ BÜYÜKELÇİ ADAYINA SELEFİ EDELMAN'I HATIRLATTI

İbrahim Karagül Türkiye'yi tehdit eden ABD'li diplomata, Türkiye'yi, dizayn etmeye çalışan ABD'nin eski büyükelçilerinden bir diğerini, Eric Edelman'ı hatırlattı; ''O defolup gitti, sen de gidersin'' dedi: 

''Sana Eric Edelman’ı hatırlatayım Jeff.

Ahmet Necdet Sezer, 2005’te Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret etmişti. Edelman da, senin gibi, atıp tutmuş bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı “uyarmaya”, “tehdit etmeye” kalkışmıştı.

Ayar veriyordu, azarlıyordu. Bir sömürge valisi gibi hareket ediyordu. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na fırça çekiyordu. “Sen bizden izinsiz nasıl bu ziyareti yaparsın” diyordu.

O günlerde ABD’nin havası yerindeydi. Bir dediği iki edilmiyordu, edilemiyordu. Bütün bölgede ABD fırtınası esiyor, istediği ülkeye istediği fırçayı atıyor, hizaya getiriyordu.

Buna rağmen çok ağır bir tepki aldı. Öfkeyi üzerine çekti. Kim olursa olsun, hiç kimse bu ülkeyi, bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı, tek bir vatandaşını tehdit edemezdi çünkü.

Dayanamadı. Defolup gitti.

Elinde silahla geliyorsun. Geldiğin gibi dönersin Jeff.
Sen daha gelmeden Eric Edelman’dan daha büyük bir saygısızlık yaptın. Hem de bütün ülkeye.

Anladık; “özel görevli” geliyorsun. Bu görevlerin ne olduğunu, geçmişte olanlara ve sizden gelen “sinyal”lere bakarak biliyoruz. “2023 Cephesi”ni açıyorsunuz. Artık darbe girişimi mi, iç çatışma girişimi mi, terör fırtınası mı olur, bakacağız.

Elinde silahla gönderiliyorsun.

Hodri meydan.

Sana şunu hatırlatalım Jeff.

Geldiğin gibi dönersin.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading