Yandex Metrica
SON DAKİKA
Karadenizli olmak böyle bir şey: Tek tuşla evin yönünü değiştiriyor

Karadenizli olmak böyle bir şey: Tek tuşla evin yönünü değiştiriyor

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşayan Cemil Eksilmez isimli bir vatandaşın yaptığı evin özelliğini görenler adeta donup kalıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:19

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşayan Cemil Eksilmez isimli vatandaşın yaptığı dönen ev sosyal medyada gündem oldu.

Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi yolu üzerinde yer alan dış mimarisi ile şaşırtan evin özelliğini öğrenenler adeta donup kalıyor. Güneysu ilçesine bağlı Güneli köyünde 93 yaşında hayatını kaybeden Bilal Atasoy'un rüzgar hızı ile dönen evinin ardından bu sefer Ardeşen ilçesinde inşaat ve taahhüt işleri ile uğraşan Cemal Eksilmez isimli vatandaş tek tuşla dönebilen ev inşaat etti. Görenlerin şaşkınlıkla izlediği ev sosyal medyada ilgi görüyor. Yakın zamanda seri üretime geçilecek dönen ev yurtdışından bile talep alıyor.

DMM'den Ankara mitingindeki gözaltı iddialarına yalanlama: 'Gerçeği yansıtmıyor' Haberi Görüntüle

Hamza Dağ duyurdu: Sahada çok büyük bir ilgi görüyoruz! Haberi Görüntüle

'EVİ KIBLEYE ÇEVİRECEĞİZ'

Ev için patent sürecinin başladığını söyleyen Cemil Eksilmez, "Biz gölge tarafında olduğumuz zaman evimizi güneşe çevirme ihtiyacı duyuyoruz. Bu ev dönen ev ama döndürülebilen bir evdir. Kendi istediğimiz zaman evi manzaraya veya güneşe karşı çevirebiliyoruz. Burada bazen eleştiriler alıyoruz. Biz namaz kılarken ne yapacağız diyorlar. O zaman evi kıbleye doğru çevireceksin. Seccadeyi değil evi kıbleye çevireceğiz. Böyle soğuk espriler oluyor. Bu evi ilk tasarladığımız zaman coğrafi yapıdan kaynaklı böyle bir şey heves ettik. Biz bu sistemi oluştururken 2-3 ay Ar-Ge çalışması yapıldı. Uygulamada en iyi sonuç veren sistemi kabullendik ve yaptık. Yaptığımız sistem tamamen Avrupa standartlarına uygundur. Gerekli bütün evraklarını aldık. Evimizde patent aşamasında yakın zamanda sonuçlanacak" açıklamasında bulundu.

Rusya ile NATO savaşa mı giriyor? Rus füzesi NATO hava... Haberi Görüntüle

Son dakika... Şehitlerin kanı yerde kalmadı: Metina, Zap, Hakurk, Gara... Haberi Görüntüle

'ÜSTÜ AÇILAN EV GİBİ PROJELERİMİZ DE VAR'

Evin yurtdışından yoğun bir talep aldığını belirten Eksilmez, "8 aydır yaptığımız çalışmanın son 2 ayında kısmen bir kaç paylaşımla telefon trafiği arttı. Yakın komşumuz olan Gürcistan'dan talep var. Kanada'dan çok iyi talep aldık. İngiltere'den bir firma bizimle görüşmek istiyor. 2 ay içerisinde böyle bir şeyle karşılaşmamız bizi de heyecanlandırdı. Bizi heyecanlandıran durum aslında ülkemiz için oldu. Böyle bir evin bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyorduk. Bizde bu süreçte ilgiye nasıl karşılık verebiliriz diye düşünüyoruz. Seri bir üretim için Mart veya Nisan ayına kendimizi hazırlıyoruz. Yürüyen ev, üstü açılan ev gibi projelerimiz de var" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading