Yandex Metrica

Kar ile mücadelede dijital harita! Vali Yerlikaya Karla Mücadele Tedbirleri açıkladı: İstanbul kar yağışına hazır

Kar ile mücadelede dijital harita! Vali Yerlikaya Karla Mücadele Tedbirleri açıkladı: İstanbul kar yağışına hazır

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte kar ve buzlanmayla mücadele hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi ve alınan kararları duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 20:09

 İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Yerlikaya başkanlığında "Olumsuz Hava Koşulları ve Karla Mücadele Tedbirleri Toplantısı" gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesi'ndeki toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Galatasaray kaç maç kazanırsa şampiyon olur? 2024 Galatasaray'ın şampiyon olmak için kaç puan alması lazım? Galatasaray kaç maç kazanırsa şampiyon olur? 2024 Galatasaray'ın şampiyon olmak... Haberi Görüntüle

Bayram namazında camiler doldu taştı: İşte o muhteşem anlar... Bayram namazında camiler doldu taştı: İşte o muhteşem anlar... Haberi Görüntüle

KAR İÇİN ALINACAK TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda konuşan Yerlikaya, kentte kar yağışı ve olumsuz hava koşulları başlamadan önce ulaşımın, iletişimin, enerjinin kesintiye uğramaması amacı ve İstanbulluların hayatını kolaylaştırıcı tedbirleri değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Geçen kış yaşanan yoğun kar yağışı öncesi ve sonrasında uygulanan tedbirleri ve organizasyonu çok daha etkin ve verimli kılmayı amaçladıklarını vurgulayan Yerlikaya, bugün kurumların alınacak tedbirlere ilişkin yapacakları sunumları hep birlikte değerlendireceklerini aktardı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli "Sibergöz-31" operasyonu: 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Haberi Görüntüle

"KIZILAY 101 NOKTADA HAZIR"

Yerlikaya, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün aşırı ya da kuvvetli yağış ihtimaline dair bildirimi doğrultusunda, ilgili vali yardımcılarının sorumlu bulundukları bölgelerde aktif görevli olacaklarına işaret ederek, acil hallerde vatandaşa beslenme-ikram hizmeti sunmak üzere Kızılayın 101 noktada, 162 araç, 300 personel ve 2 bin gönüllü ile görev yapacağını anlattı.

CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli... Haberi Görüntüle

Terörle mücadele devam ediyor: Kayseri'de FETÖ üyesi firari hükümlü saklandığı adreste yakalandı Terörle mücadele devam ediyor: Kayseri'de FETÖ üyesi firari hükümlü saklandığı... Haberi Görüntüle

KAR İLE MÜCADELEDE DİJİTAL HARİTA

Vali Yerlikaya, "İlimizde müdahale noktası olarak belirlenen ve müdahale ekiplerinin bekleyeceği, Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, Jandarma, Emniyet, Sağlık ve Kızılay ekiplerinin bulunacağı noktalar dijital harita sistemi üzerinde işlendi." bilgisini verdi.

Olumsuz hava koşullarıyla ilgili tahminleri risk azaltma açısından önemsediklerine dikkati çeken Yerlikaya, şöyle devam etti:

"AFAD kurulduktan hemen sonra Türkiye Afet Müdahale Planı ve çalışma grupları oluşturuldu. AFAD, Valilik ve AKOM ile birlikte ortak bir koordinasyon içinde çalışıyoruz. Bütün kurumlarımızla birlikte olası bir afet durumunda hemen irtibata geçiyoruz. Afet bilgisini Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alıyoruz ve vatandaşlarımızı medya aracılığıyla bilgilendiriyoruz. İstanbul'umuzda kar ve buzlanmayla mücadele hazırlıklarımızı tamamladık. Keşke diye bir cümle kurmaktansa hayatı yavaşlatarak tedbirimizi alıp uygulamaya geçmek en önemlisi. Olumsuz hava koşulları ve karla mücadele tedbirlerini yeniden gözden geçirdiğimiz bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Haberi Görüntüle

KAR YAĞIŞI HANGİ BÖLGEDE OLACAK?

Vali Yerlikaya, bugün il genelinde devlet yolları ve diğer yollarda yapılabilecek işlerin koordinasyonunu konuşacaklarını ifade ederek, "Tüm hazırlıklarımızı tekrar gözden geçireceğiz. Kazasız, belasız, sıkıntısız bir kış olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading