Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kandil'den iki isme çizik! Kongrede aday olmayacaklar

Kandil'den iki isme çizik! Kongrede aday olmayacaklar

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde sandıklardan çıkan sonuçlar muhalefette dengeleri bozdu. Kandil'den gelen talimatın ardından HDP'de Pervin Buldan ve Mithat Sancar kongrede aday olmayacaklarını açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 20:59

28 Mayıs Pazar günü yapılan seçimleri kazanan ve rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na fark atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Erdoğan, Meclis'te mazbatasını aldıktan sonra yemin etti ve Türkiye Yüzyılı resmen başlamış oldu.

Ehliyet ile oy kullanılır mı? Sürücü belgesiyle oy verilir mi?... Haberi Görüntüle

CHP VE HDP'DE DENGELER BOZULDU

Seçimlerden hezimetle ayrılan muhalefette ortalık toz duman. Faturayı MYK üyelerine kesen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunuda oturmaya devam ederken HDP'de de dengeler bozuldu. Eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi şubesi olan HDP, seçim hezimetinin ardından kurultay sürecine girdi.

Dilberay filmi konusu ne? Dilberay oyuncu kadrosu ve konusu nedir?... Haberi Görüntüle

''SÜRECİ YÖNETEMEDİK'' İTİRAFI

HDP'nin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, katıldıkları bir programda yeniden aday olmayacaklarını duyurdu. Kampanya sürecini iyi yönetemediklerini itiraf eden eş genel başkanlar, aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Selahattin Demirtaş ile ilgili de konuştu.

Seçim sonuçlarının HDP açısından bir yenilgi olmadığını ancak hedeflerine ulaşamadıklarını belirten Pervin Buldan, kampanya sürecini iyi yönetemediklerine, HDP fikriyatını bütün kesimlere ulaştıramadıklarına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray mitinginde konuştu! Haberi Görüntüle

PERVİN BULDAN: HALKIMIZA HESAP VERECEĞİZ

Seçimin hemen ardından partiyi kongreye götüreceklerini ilan ettiklerini hatırlatan Buldan, "Kongrede eş genel başkanlık görevini başka bir arkadaşa devretmekten mutluluk duyacağım. Karar alma sürecinde de yer almayacağımı söylemek isterim. Halkımıza hesap vereceğiz, kadınlara hesap vereceğiz, oy verenlere hesap vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç'tan yeni anayasa mesajı: 'Darbecilerin yaptığı bir anayasayla... Haberi Görüntüle

MİTHAT SANCAR: EŞ BAŞKANLIK GÖREVİNİ BIRAKACAĞIM

Mithat Sancar da seçimlerde hedefledikleri oy oranına ulaşamadıklarını, bu kapsamda kendilerini başarısız saydıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Ben de kongrede eş genel başkanlık görevini bırakacağım. Kongre süreci başlamıştır. Eleştiri, özeleştiri, muhasebe sürecinin yürümesi için bütün kurulların önünü açmak istiyoruz. Partiyi eş genel başkanlar kilitlesin istemiyoruz. Partiyi daha güçlü bir noktaya getirmek için kongrede görevi bırakacağımı net olarak ifade ediyorum. Amaç partiyi daha ileri bir noktaya götürmektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading