Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kandil'den 7'li koalisyona tam gaz destek! Murat Karayılan ve Helin Ümit yine tehdit etti

Kandil'den 7'li koalisyona tam gaz destek! Murat Karayılan ve Helin Ümit yine tehdit etti

Seçime kısa bir süre kala, seçimin 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanmasını isteyen PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan ve Helin Ümit skandal açıklamalar yaptı. Elebaşları, yine tehdit dilini kullandı ve yakıp yıkmaktan bahsettiler.

Gündem

04.02.2024, 16:56

Seçime sayılı günler kala eli kanlı terör örgütü PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Kandil'deki KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan ve Helin Ümit, CHP liderine destek açıklaması yaparken skanda sözlere imza attı.

7'li koalisyonun adayını desteklediklerini belirten PKK'nın elebaşı Helin Ümit, "Biz Kurdistan'da ve Türkiye'de açığa çıkan demokrasi iradesini çok değerli, anlamlı görüyoruz. Bunu korumak istiyoruz. Tabii ki dağılmasını istemiyoruz. Bakın, Erdoğan yatıyor kalkıyor, buna öfke duyuyor. Nasıl Kürtlerin aklı olur da bir strateji belirlerler? Temel bütün propagandasını neyin üzerine kurmuş şu anda? Diyor ki; niye Kandil Millet İttifakı'na destek verecek? Bütün stratejisi bunun üzerine. Niye Kürtler Kılıçdaroğlu'na oy veriyor? İçine dert olmuş. Zaten kompleksli bir insan olduğu için, kendisi tercih edilmeyince panik oluyor. Yani kaygı yaşıyor. Her şeyi ve herkesi teslim alma istemi ile o kadar dolu ki!.." dedi.

Bakan Bayraktar'dan İliç maden sahasındaki çalışmalara ilişkin açıklama: Önceliğimiz hiç... Haberi Görüntüle

''YIKILACAKSA BİZ YIKACAĞIZ''

Çıkarları için bir arada olduklarını ancak kendilerinin bölücü emellerinin olduğunu itiraf eden Ümit, şunları kaydetti;

"Demokrasinin bir gereğidir; birileri kendi öz çıkarlarına dayalı olarak farklı politika belirleyebilir. Millet İttifakı'yla bizim ne ilişkimiz olacak. Biz kendi yolumuzu çiziyoruz. Biz 10 yıldır AKP-MHP faşizmini yıkma savaşımı yürütüyoruz. Bugün yıkılacaksa da biz yıkacağız, Kürtler yıkacak, demokrasi güçleri yıkacak, Üçüncü Yol yıkacak. Yani Kürtleri böyle araçsallaştırarak, onun üzerinden siyaset yaparak sonuç alacaklarını sanmasınlar. Kimse böyle bize geri adım attıramaz. Evet, Türkiye halkından bilinçsiz insanları etkileyebilir, ona bir şey demiyorum. Etkileyebilir ve bir kısım inanıyor gerçekten. Bir kısmını da kendisine bağlamış. Yani yaklaşık yüzde 20-25'lik bir kesimi kendisine bağlamış. Türkiye'nin kaynaklarını bir parti devleti haline dönüştürdü. Bir devlet yok, bir parti iktidarı var. O zenginliklerin bir kısmını da bir kesime aktarıyor, onları bağlamış. AKP kaybettiğinde kaybedecek bir kesim var. O yüzden onlar da çılgınca Erdoğan-Bahçeli savunuculuğu yapıyor. Mücadele bitmeyecek, kavga bitmeyecek. Biz öyle yaklaşıyoruz. Yeni bir döneme gireceğiz, yeni bir mücadele sürecine gireceğiz. Bu temelde kadınları, gençleri, Kürt halkının tamamını, Türkiye'deki demokrasi güçlerini, Türkiye halklarını, Türkiye'deki farklılıkları, zenginlikleri, kimlikleri, Alevileri seçimlere katılmaya çağırıyorum"

21-22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN YENİ BİR SABAHA UYANACAK''

Terör örgütü PKK'nın artık bitme noktasına geldiğini bildiği için bunun tarihi bir seçim olduğunun altını çizen Ümit, "Bu gerçekten tarihi bir seçim. Sonuçları belirleyici olacak. Herkesi de bu temelde büyük bir sorumlulukla hareket etmeye davet ediyorum. Yani kırgınlıklar, küskünlükler, bazı dönemlerde yapılan beyanlar, yapılanlar şimdi bunları tartışmanın zamanı olmamalı. Eğer varsa böyle gündemler, özel savaş şeyi gibi AKP-MHP rejimi Kürt halkının gündemine koyuyor, kafa karışıklığı yaratarak Kürtleri birbirine düşürmek istiyor, birbirini beğenmez hale getirmek istiyor. Sanki Kürtler birlikte iş yapamazmış gibi, sadece Türk egemen sistemini, sınıfını, siyasetini adres olarak göstermeye çalışıyor. Tüm bunlara tavır alarak, varsa da kafalarında çelişkiler, bunları başka bir zamana, başka bir platforma erteleyerek tarihsel sorumluluğunu herkesin yerine getirmesini diliyorum. Ben inanıyorum ki gerçekten 15 Mayıs'ta Türkiye ve Kurdistan yeni bir sabaha uyanacak. AKP-MHP faşizmi yıkılacak. Türkiye'de demokrasi mücadelesinin yeni bir dönemine girilecek. Mücadele bitmeyecek, kavga bitmeyecek. Biz öyle yaklaşıyoruz. Yeni bir döneme gireceğiz, yeni bir mücadele sürecine gireceğiz. Bu temelde ben kadınları, gençleri, Kürt halkının tamamını, Türkiye'deki demokrasi güçlerini, Türkiye halklarını, Türkiye'deki farklılıkları, zenginlikleri, kimlikleri, Alevileri seçimlere bu temelde katılmaya çağırıyorum." itirafında bulundu.

26-27-28 Mart Bitlis'te okullar tatil mi? Yarın Bitlis'te okul var... Haberi Görüntüle

BÖLÜCÜLÜK İTİRAFI

PKK'lı elebaşı Ümit, "Ben bu coğrafyanın insanlarına, kendi kimliklerine dönmeleri çağrısını yapmak istiyorum. Hiç kimse Türkleşmek zorunda değil. Türkiyelileşmek ayrı bir şey. Türkiyelilik bir üst kimlik olabilir. Kimsenin buna itirazı olmaz. O zaman o bayrak tartışmalarının bir anlamı olur. O zaman herkes o bayrağa sahiplenebilir. O zaman o bayrak, herkesin bayrağı olabilir. Ama bölge halkları, yani Türkiye'deki halklar, Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkesler, Pomaklar birlikte var olabilir. Kendi kimlikleriyle var olmalılar. Karadeniz'in haline çok üzülüyorum. Milliyetçiliğin kalesi haline getirdiler. Karadeniz insanı özellikle Lazlar, adını saydığım diğer halklar muhakkak bunu sorgulamalıdır. Yoksa atalarına, analarına, tarihlerine sahip çıkamayacaklar En kötü şey de budur. Bu temelde bu seçimlerde tüm Türkiye halklarını toplumsal değerlerine sahip çıkmaya çağırıyorum. Bunun için de Üçüncü Yol, Emek ve Özgürlük İttifakı diyorum. Çünkü bunun adresi Emek ve Özgürlük İttifakı. Çünkü Emek ve Özgürlük İttifakı, demokrasi ittifakı. Demokrasi, çok renkliliğin sistemidir. Çok kimlikliliğin sistemidir. Herkesi Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yeni Türkiye'yi yaratmaya çağırıyorum. Ancak öyle bazı dertlerimizin dermanı bulunabilir." ifadeleriyle seçimden sonraki bölücülük planlarını itiraf ediyor.

Yargı dizisi Tuğçe ölecek mi, yaşayacak mı? Yargı dizisi Tuğçe'ye... Haberi Görüntüle

7'Lİ KOALİSYONA YENİ TALİMAT: BU SÖYLEMİ TERK EDİN

Kandil'deki PKK elebaşı Murat Karayılan da skandal sözlerle 7'li koalisyona destek veren bir açıklama yaptı. Karayılan, "Daha önce de belirttiğimiz gibi Türkiye siyasetinde Önder Apo'ya dönük tek taraflı tartışmalar vardır. Önder Apo, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir yöntemle ağırlaştırılmış mutlak bir tecrit altındadır. Psikolojik işkencenin daimi olarak yürütüldüğü bir sistemde tutulmaktadır. İşte 26 aydır kimsenin Önder Apo'dan da, Önder Apo'nun yanındaki üç arkadaştan da haberi yoktur. Telekomünikasyonun bu kadar geliştiği bir çağda, kimsenin İmralı'dan haberi yoktur. Önder Apo'nun böylesi çok çok olağanüstü koşullarda tutsak edilmesi, ulusal ve uluslararası her türden yasanın ve ahlaki ölçülerin çiğnenmesidir. Biz bir kez daha tarafları uyarmak istiyoruz: Bu biçimde Önderliğimiz üzerine tartışmayın. Önderliğimizi bir araç haline getiren bu yaklaşımlar bir ahlaksızlıktır. Önder Apo'nun bulunduğu pozisyon stratejik bir pozisyondur. Kürt sorunu ve Önder Apo'nun içinde bulunduğu durum, Türkiye açısından seçim taktiklerine alet edilecek bir sorun değil, temel bir sorundur. Dolayısıyla Önderliğimizi seçimlere alet etmeye çalışmak büyük bir yanlıştır." sözleriyle HDPKK ile ortaklığın diyetini ödeten açıklamalar yaptı.

Ehliyet ile oy kullanılır mı? Sürücü belgesiyle oy verilir mi?... Haberi Görüntüle

''AK PARTİ BİZİ BİTİRDİ KURTARIN''

Kürt halkını PKK gibi göstermeye çalışan hain elebaşı Karayılan, "Türkiye'nin geleceği ve Türkiye'de yaşayan herkes açısından bu seçimlerin önemli olduğunu herkes dile getiriyor. Bu dönemde gerçekleşen seçimlerin elbette bir önemi var. Biz de öncesinden bu konuda bazı şeyler belirtmiştik. Ancak bu seçimler halkımız ve bu sistemden zarar gören tüm kesimler açısından daha da önemlidir. Kürt halkı, Aleviler, emekçi sınıflar, sol-sosyalist hareketler başta olmak üzere sistemden dışlanan tüm kesimler açısından bu seçim çok önemli. Özellikle de AKP-MHP-Ergenekon rejimi son 8 yıldır yeni bir konseptle halkımızı güçten düşürmek ve teslim almak istiyor. Bunun için zindanlara, dağlara, sokaklara ve Kürt siyasetine dönük çok sert bir saldırı dalgası yürüttü. Bu biçimde Kürt toplumunu teslim almak istediler. Nasıl ki 1925'den '38'e kadar soykırım siyaseti yürütmüşlerse ve ondan sonra otuz yıl boyunca Kürtler sessizleşmişse; yine nasıl ki 12 Eylül Faşist Askeri Cuntası Kurdistan'da büyük bir zulüm yürütmüşse ve on yıl boyunca Kürt toplumu takatsiz bırakılmışsa; esas olarak AKP-MHP de şimdi Kürtleri aynı şekilde yapmak istiyordu. Nasıl ki Fethullahçıları tasfiye edeceğiz diyerek yönelmişlerse, Kürdistan Özgürlük Hareketi'ne ondan da kapsamlı bir şekilde yönelmişlerdir. Yani rejim tüm gücüyle Kürt halkını güçten düşürmek ve iradesizleştirmek istedi. Bu güçler seçime Yeşil Sol Partisi çatısı altında gidiyorlar. Bu sistemden zarar gören herkesin güçlü bir şekilde bu ittifaka katılması gerekmektedir. Özellikle de Kürt halkı, bu seçimde gücünü arttırmalı, iradesini herkese göstermeli. Bu, önemli bir konudur. Belki toplum içerisinde, aşiretler arası, şahıslar arası, vb. çeşitli kesimler arasında çelişkiler olabilir. Yine kimi adaylar kimi kişilerin gönlüne göre olmayabilir. Ancak bütün bunlar bir yana verilmeli. Daha önemli sorunlar vardır. Kürt halkının geleceğini ilgilendiren ulusal sorunlar vardır. Dolayısıyla bu dönemde herkes birleşmeli ve birliğini göstermeli." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading